Política 27/08/2019

Boye assegura que la detenció de Puigdemont i Comín va anar "de metres"

Els polítics haurien pogut ser arrestats a Estrasburg durant la constitució del Parlament Europeu

Ara
1 min
Tres vicepresidents de l’Eurocambra volen aclarir el veto a Puigdemont i Comín

BarcelonaCarles Puigdemont i Toni Comín no van ser detinguts per hores, per metres. Així ho ha assegurat l'advocat Gonzalo Boye en una entrevista a 'Vilaweb', en què explica que els dos polítics independentistes exiliats a Brussel·les haurien pogut ser detinguts el 2 de juliol, quan va constituir-se el Parlament Europeu a Estrasburg. Boye va detectar la nit abans un conveni entre Espanya i França que, tal com explica en l'entrevista, hauria fet que Puigdemont i Comín fossin arrestats, extradits i empresonats a Soto del Real "sense ni tan sols passar pels jutjats francesos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Boye justifica així la decisió de no acudir a Estrasburg tot i que abans dels comicis es va assegurar que tant Puigdemont com Comín hi anirien. "Evidentment, vam haver de prendre decisions que no han agradat a ningú. Els primers, el president Puigdemont i Comín. Tampoc [ens va agradar] a nosaltres", ha assegurat Boye.

El decret que va detectar Boye la nit abans del 2 de juliol va ser el conveni de Màlaga entre Espanya i França, del 2002, un conveni migratori pensat "per a la lluita contra ETA", que hauria permès arrestar els dos polítics exiliats en territori francès.

"La presència de la policia espanyola a Estrasburg i la informació que vam rebre desaconsellava que travesséssim la frontera", ha continuat l'advocat xilè, que ha admès: "Evidentment, no coneixem tota la legislació, i molt menys un conveni migratori que en principi no hauria d'afectar ciutadans europeus".

stats