Política 30/10/2019

Buch compareixerà al Parlament després del 10-N per parlar dels aldarulls

La comissió d'Interior ha aprovat també la presència de Pere Ferrer, director dels Mossos d'Esquadra

Acn
2 min
El conseller d'Interior, Miquel Buch, assegut al banc del Govern al Parlament

BarcelonaEl conseller d'Interior, Miquel Buch, compareixerà al Parlament després de les eleccions espanyoles del pròxim 10 de novembre per informar del dispositiu policial dels Mossos d'Esquadra durant les protestes contra la sentència del judici de l'1-O. La comissió d'Interior de la cambra catalana ha aprovat la compareixença del conseller i també la del nou director dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, per explicar els seus "plans" al capdavant de la Direcció General de la Policia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presència del conseller al Parlament es proposarà per a la pròxima reunió de la comissió d'Interior, que serà el 20 de novembre, després de les eleccions generals espanyoles del 10-N. Sobre la seva compareixença a la comissió d'Interior, el 23 d'octubre Buch va explicar que havia demanat assistir al Parlament per parlar "l'estona que faci falta" sobre els aldarulls de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem i el consegüent dispositiu policial.

La comissió d'Interior del Parlament també ha aprovat que Buch no només haurà de referir-se al dispositiu policial per les mobilitzacions després de la sentència de l'1-O, sinó que també s'haurà de justificar davant "els canvis de direcció del Cos de Mossos d'Esquadra i el pla d'actuació prevista pel nou director".

En aquest sentit, també s'ha aprovat la compareixença del nou director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, perquè informi "sobre els seus plans al capdavant de la Direcció General de la Policia". Tot i obtenir la majoria necessària per ser aprovat, els diputats de JxCat i ERC s'han posicionat en contra que el conseller expliqui les causes del canvi de direcció del cos policial, i també de la compareixença de Ferrer. Montserrat Fornells, d'ERC, ha argumentat que el conseller "ja va explicar el pla de treball del nou director i això no canvia".

stats