Política 08/08/2020

Budó veu "dificultats" perquè Puigdemont torni a Catalunya si guanya les eleccions

Creu que a JxCat hi ha persones que "podrien fer el pas" si l'expresident hagués de seguir a l'exili

Ara
2 min
Budó aposta per una reunió Estat-Generalitat després de la investidura, malgrat que ERC reclama que sigui abans

BarcelonaLa consellera de la Presidència, Meritxell Budó (JxCat), constata que és difícil que Carles Puigdemont torni a Catalunya si guanya les pròximes eleccions. Malgrat defensar que hauria de ser investit si aconseguís la victòria en els comicis, la també portaveu del Govern admet que "això no està exempt de dificultats" pel perill que fos detingut si entra a l'estat espanyol. "La dificultat hi és i això ho sabem tots, però no ens hem de conformar. Ho hem de poder denunciar, ho hem de poder evidenciar i hem de poder lluitar perquè algun dia se li puguin reparar els seus drets", afirma en una entrevista publicada aquest dissabte a Europa Press.

L'expresident va assegurar en una entrevista recent a TV3 que tornaria a Catalunya si guanyava les eleccions i era investit. Budó insisteix que Puigdemont és el líder indiscutible de JxCat i hauria de poder optar a la investidura, però considera que, si això no fos possible, hi ha diverses persones a JxCat que "podrien acabar fent el pas" per presidir el Govern. "A l'espai de JxCat hi ha una sèrie de persones amb aquesta capacitat de poder ser candidats o candidates", ha dit, sense concretar noms. "Treballarem perquè, sigui qui sigui, sigui la persona adequada", ha afegit. Sobre la possibilitat que ella fos aquesta candidata, ha apuntat que serà JxCat qui ho decideixi i que ella sempre estarà "a disposició del que considerin tant el president Puigdemont com el president Torra i els presos polítics".

Fa uns dies, en una entrevista a l'ACN, l'alcaldessa de Girona i integrant del grup impulsor de Junts per Catalunya (JxCat), Marta Madrenas, ja va qüestionar que Puigdemont pugui ser el "candidat real" de JxCat. "Ningú posa en dubte que si trepitgés aquest país seria a la presó al cap d'un segon", va argumentar, per afegir que si l'excap del Govern "no ha de poder venir per ser president", "difícilment" podrà ser el candidat "clar, factible i real" del partit per a les pròximes eleccions. "Si es pogués assegurar això seria una altra cosa, però ja ho hem viscut", concloïa.

stats