Política 22/08/2019

Budó crida a participar massivament en la Diada "més enllà dels partits"

La portaveu del Govern invoca l'esperit de l'1-O de cara a l'Onze de Setembre: "No ens preguntàvem «De quin partit ets tu?» quan defensàvem les escoles"

Europa Press
2 min
La portaveu del Govern, Meritxell Budó

BarcelonaLa consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha demanat acudir massivament a la manifestació de l'Onze de Setembre d'aquest any perquè "la Diada ha d'anar més enllà dels partits". En una entrevista a Europa Press, ha dit que la Diada "no és del Govern ni dels partits, sinó de la gent i de les entitats que convoquen", després que hagin sorgit crítiques a l'ANC per part d'exdirigents d'ERC com ara Josep Huguet i Anna Simó, que van renunciar a assistir a la manifestació perquè l'entitat va excloure els partits de la zona de convidats.

Budó, que assegura que tant ella com molts altres consellers hi aniran, aquest any, confia en una resposta massiva i ha aprofitat per fer una crida a la gent "perquè hi participi més que mai". "No és la Diada dels partits, és la Diada de la gent", ha dit la consellera, que s'ha referit a l'actitud unitària de l'1-O. "L'1-O la gent no ens preguntàvem «De quin partit ets tu?» quan érem un al costat de l'altre defensant les nostres escoles", ha recordat. Ha demanat la mateixa actitud per la Diada: "En la Diada crec que que hem de continuar igual. El dia que fèiem la Via Catalana i ens donàvem les mans, tampoc no ens preguntàvem de quin partit érem".

"Contundència" en la resposta a la sentència del judici

El president de la Generalitat, Quim Torra, "ja està acabant" la seva ronda de contactes per buscar una resposta unitària a la sentència de l'1-O, i en breu n'explicarà les conclusions, ha dit Budó. "No vull descartar cap opció. En funció de la sentència, òbviament ha d'haver-hi contundència en la resposta", ha defensat, i ha confiat que es produeixi una resposta veritablement unitària davant de qualsevol sentència que no sigui absolutòria.

stats