Política 31/07/2019

Exdirigents d'ERC no aniran a la Diada per la decisió de l'ANC de no incloure partits a la zona de convidats

Josep Huguet i Anna Simó han protestat a Twitter contra el clima hostil amb els partits

Ara
2 min
Josep Huguet i Xavier Crespo, en un acte de 2010. Foto: ACN

BarcelonaL'exconseller d'ERC Josep Huguet i l'exsecretària de la mesa del Parlament Anna Simó no aniran a la manifestació de l'Onze de Setembre si l'ANC no rectifica la seva decisió d'apartar els partits i el Govern de la zona de convidats.

"No aniré a una manifestació que per primera vegada una colla d'exaltats vol convertir en un aquelarre purificador contra els traïdors", ha afirmat Huguet en el seu compte de Twitter, i ha demanat a l'entitat independentista que aturi "la música antipartits, especialment anti-ERC". L'exsecretària de la mesa del Parlament ha explicat, també a les xarxes, que ha pres la mateixa decisió de no assistir a la concentració, "després de més de 30 anys".

Huguet, que ha denunciat atacs a les xarxes contra els dos membres d'ERC, assegura que no es tracta de la "zona VIP" sinó del "clima d'enfrontament", i reclama un relat unitari de partits i entitats de cara a la Diada. Els membres d'ERC esperen, doncs, un canvi de rumb de les entitats independentistes, que han convocat una roda de premsa aquest matí.

Per primera vegada des que l'ANC organitza reivindicacions l'Onze de Setembre, els polítics no seran a la zona de convidats. El secretariat nacional de l'ANC va decidir-ho fa aproximadament un mes: una decisió arriba després de diverses discrepàncies estratègiques entre les diverses formacions independentistes.

Eduard Pujol demana a Simó i Huguet que no facin "nosa"

El portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha reaccionat a la notícia considerant que la Diada ha de ser "una expressió d'unitat", i ha fet una crida els partits polítics a "no fer nosa" i sumar-se a la manifestació que prepara l'ANC. Pujol ha lamentat la decisió dels republicans i ha advertit de la necessitat de tornar a fer sentir la veu del poble de Catalunya davant la imminent sentència de l'1-O. A més, ha instat el municipalisme "no independentista" a seguir l'exemple de l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral (PSC), que ha afirmat que no té "cap sentit" que els polítics independentistes estiguin a la presó.

La líder de l'ANC, Elisenda Paluzie, també ha respost aquest matí que la decisió de no convidar els representants dels partits no significa una "exclusió", sinó que respon a la voluntat de donar protagonisme a la societat civil.

stats