Política 29/07/2019

L'ANC no inclou representants de partits ni del Govern a la zona de convidats de la Diada

La decisió arriba després de les protestes pels pactes de JxCat i ERC amb el PSC a nivell local

Ara
2 min
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, en roda de premsa.

BarcelonaEl secretariat nacional de l'ANC va decidir fa aproximadament un mes no convidar representants polítics a l'espai reservat per a personalitats en la concentració de la Diada d'enguany, segons han confirmat fonts de l'entitat a l'ARA. Així doncs, per primera vegada des que l'ANC organitza reivindicacions l'Onze de Setembre, els polítics no seran a la zona de convidats. No obstant això, sí que seran a la zona de convidats representants del món municipal, ja que l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) és col·laboradora de l'acte. Aquesta decisió arriba després que s'hagin exhibit discrepàncies estratègiques entre les diverses formacions independentistes, com en el cas del pacte a la Diputació de Barcelona i en diversos ajuntaments.

La decisió, a més, també va d'acord amb l'exigència ja expressada per l'entitat als partits per "deixar enrere les lluites internes i treballar la unitat". De fet, l'organització ja va anunciar que la Diada giraria al voltant d'aquesta reivindicació d'unitat i les fonts consultades apunten que no tindria sentit convidar aquells a qui s'està exigint un moviment.

La decisió l'ha fet pública al seu perfil de Twitter Joan Marc Jesús, un dels 77 secretaris nacionals de l'entitat, que ha adjuntat una imatge amb un fragment de la decisió presa en què s'explicita que l'acord s'ha pres "per consens" i després de tenir en compte els suggeriments de diverses assemblees territorials. La direcció de l'entitat ja tenia al cap aquesta idea i arran d'aquesta petició es va optar per enviar una resposta des del secretariat.

En aquest mateix tuit, Jesús també ha emplaçat a "escoltar el que la gent demana", en referència a la unitat independentista, als diputats republicans al Parlament Sergi Sabrià i Marta Vilalta, la regidora i portaveu de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona Elsa Artadi i la diputada de JxCat al Parlament Aurora Madaula. La també membre de la Crida ha respost també a través de Twitter i ha assegurat que hi està "totalment a favor".

stats