REFUNDACIÓ NACIONALISTA
Política 23/05/2016

CDC activarà una comissió per dissoldre’s progressivament

Mas tancarà la llista per al 26-J i Miquel Calçada la liderarà al Senat

Oriol March
3 min
CDC activarà una comissió per dissoldre’s progressivament

BarcelonaUn alt dirigent de Convergència assegurava ahir, a la sortida del consell nacional celebrat al World Trade Center de Barcelona, que la cúpula, tot i apostar per un nou partit i no per una simple renovació, tenia preparats els passos que calia seguir en qualsevol dels dos escenaris inclosos en la consulta de dissabte. El fet que guanyés la primera opció tindrà una conseqüència durant les pròximes setmanes: l’activació d’una comissió encarregada de dissoldre l’actual estructura que anirà en paral·lel a la preparació de la nova formació, que veurà la llum en el congrés dels dies 8, 9 i 10 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts de la direcció, aquesta comissió s’aprovarà en un consell nacional -encara sense data- que també servirà per liquidar els comptes d’aquest exercici. Un dels encarregats de pilotar el procés serà el coordinador de règim intern del partit, Francesc Sànchez, a qui Artur Mas va triar com a home fort de CDC fins al conclave del juliol. Tant Sànchez com Lluís Corominas, vicesecretari de coordinació institucional, van explicar a porta tancada als quadres del partit el desenvolupament de l’anomenat Superdissabte, en el qual van participar un 53% de la militància.

La satisfacció era la tònica general d’un consell nacional que va servir per encetar la dissolució de les actuals sigles i arrencar el procés de creació de la nova estructura. En la seva intervenció privada, Mas va assenyalar que el partit es trobava davant d’una “magnífica oportunitat” per “trencar les inèrcies que calgui trencar”. Ja davant dels mitjans de comunicació, l’expresident de la Generalitat va presentar la nova Convergència com a “garant” per assolir la independència del país.

Mas va esperonar els quadres del partit -algun dels quals va demanar la paraula per fer notar que havia votat en contra de fundar una nova formació- a ser capaços de recollir les “arrels més ben fonamentades” de CDC per dotar de contingut el nou projecte. Segons el líder nacionalista, la petjada convergent és palpable en l’àmbit nacional, en el social i en la internacionalització de l’economia catalana.

Es tracta, segons l’expresident de la Generalitat, de “fer renéixer” l’esperit de Convergència sense enterrar res i tornant a connectar amb àmplies capes de la societat. El seu successor, Carles Puigdemont, també va celebrar la decisió de la militància en la primera intervenció del consell nacional, després de la qual va marxar cap a Ripoll a un acte oficial. El missatge oficial que emet la cúpula és que “les noves formes” -consultes i primàries- han arribat “per quedar-se” a Convergència.

Va ser a través de primàries que Francesc Homs va ser escollit candidat a les eleccions del 26-J, en les quals estarà acompanyat pel mateix Mas, que tancarà la llista per Barcelona. Homs, de fet, li va demanar la mateixa nit de dissabte. Per al Senat, CDC ha fitxat el periodista Miquel Calçada, que ja va anar a la llista de Junts pel Sí. El candidat va presentar ahir el seu lema, Fets per Catalunya, i va deixar clar que ERC serà un dels seus objectius. “N’hi ha uns que són els de l’ algú ho havia de dir, i uns altres que som els de l’ algú ho havia de fer ”, va insistir, en referència a la frase popularitzada per Joan Tardà. Tot i la fi del partit, Homs farà la “campanya més convergent de la història” per aturar el cicle descendent.

El curiós cas de l’empat a les Terres de l’Ebre

Al principi del consell nacional celebrat ahir a Barcelona, els responsables del Superdissabte van ser els encarregats d’explicar els resultats territorials. Una de les dades que més sorpresa va causar en els quadres consultats és que a les Terres de l’Ebre es va registrar “pràcticament un empat” entre el nou partit i la renovació de l’actual. Sílvia Requena, rival de Francesc Homs a les primàries i que ocuparà un dels llocs simbòlics de la llista del 26-J, va obtenir el seu millor resultat a Barcelona, amb prop d’un 25%. A la capital és on Germà Gordó té més ben estructurat el seu projecte per a CDC.

stats