Política 04/06/2014

La cúpula de CDC decideix abstenir-se en la votació al Congrés sobre el relleu a la monarquia

Els nacionalistes han pres aquesta decisió "amb la vista posada al 9-N", segons confirmen a l'ARA fonts de la direcció

F.casas / O. March
1 min

BarcelonaLa cúpula de CDC s'ha reunit aquest matí per decidir la seva posició sobre la votació al Congrés al voltant del relleu a la monarquia espanyola. La trobada, que ha acabat fa pocs minuts, ha servit per acordar una abstenció "en clau de 9-N", segons han confirmat fonts de la direcció a l'ARA. Els dirigents nacionalistes consideren que no hi ha d'haver "distraccions" en el camí cap a la consulta i han definit una abstenció que, a parer de membres de la cúpula consultats, és "molt contundent", tenint en compte el context polític.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fa uns minuts, el cap de files de CiU a Madrid, Josep A. Duran i Lleida, ha anunciat que s'inclinava per l'abstenció "després de llegir la premsa". Fonts de CDC han volgut allunyar la decisió d'abstenir-se de l'"equidistància" que ha mostrat Duran envers aquesta votació. "El nostre relat és ferm i en clau de consulta", indiquen aquestes fonts.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ja va defensar aquest dilluns que "canviarà el rei", però que el procés sobiranista "seguirà endavant". CiU se suma al PNB en la seva decisió d'abstenir-se.

stats