Política 19/09/2019

Els CDR convoquen una protesta davant la comissaria de la Guàrdia Civil de Gràcia per recordar els fets del 20-S

Els nuclis del Barcelonès engeguen així els primers actes de resposta a la sentència del judici

Xavi Tedó
1 min
Els CDR convoquen una protesta davant la comissaria de la Guàrdia Civil de Gràcia per recordar els fets del 20-S

BarcelonaEls Comitès de Defensa de la República (CDR) del Barcelonès han convocat una protesta a les portes de la comissaria de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia aquest divendres, 20 de setembre, per recordar els fets de fa dos anys, quan la Guàrdia Civil iniciava una sèrie d’escorcolls en seus del Govern i detenia 15 persones, la majoria alts càrrecs clau, pels preparatius del referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les protestes per l'escorcoll a la seu d'Economia van derivar menys d'un mes més tard en l'empresonament de l'aleshores president de l'ANC, Jordi Sànchez, i del d'Òmnium, Jordi Cuixart, acusats d'un delicte de sedició per "promoure" aquella concentració.

Els CDR del Barcelonès defensen que si el 20-S, el 2017, el poble "va ser capaç de defensar les institucions dels atacs de l’Estat", "ara toca recuperar l’esperit d’aquells dies per respondre a les sentències". Ho fan amb un 'hashtag', #ComençaLaRevolta, que deixa entreveure una tardor calenta.

Aquell mateix dia, Òmnium ha convocat un acte de sis a set de la tarda davant d'Economia, com ja va fer l'any passat, per denunciar l'empresonament de Cuixart i Sànchez. Hi participaran personalitats del món cultural, polític i social i familiars dels presos polítics.

stats