Política 19/12/2014

Podem s'imposaria en les eleccions generals a Catalunya, segons l'última enquesta del CEO

La formació liderada per Pablo Iglesias captaria un 14,7% de la intenció directa de vot i igualaria representació amb CiU. La federació nacionalista superaria ERC en escons, a diferència del baròmetre del mes d'octubre

Joan Serra / Marc Colomer
2 min

BarcelonaCiU superaria ERC en representació si ara se celebressin eleccions generals, però perdria el primer lloc per la irrupció de Podem. La federació nacionalista obtindria una representació d'entre 11 i 12 escons, amb una intenció directa de vot de l'11,2%, un resultat sensiblement superior al del baròmetre d'opinió política del mes d'octubre, però molt lluny dels 16 escons de les eleccions del 2011. ERC, que en aquell baròmetre d'octubre apareixia com la força amb millors resultats –amb un pes d'entre 12 i 13 escons–, obtindria ara entre 8 i 9 escons, amb un 11,9% d'intenció directa de vot. Els republicans serien la tercera força amb més representació al Congrés en el cas que aquesta projecció de vot es concretés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquests són els resultats de l’enquesta sobre context polític a Catalunya del 2014, presentats aquest divendres pel director del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), Jordi Argelaguet. Podem sacsejaria el mapa electoral català també en les eleccions generals. El CEO li atorga un 14,7% d'intenció directa de vot, amb una representació d'entre 10 i 11 escons, quan en el darrer baròmetre aquesta irrupció de Podem es limitava a un pes de 7-8 escons. Precisament, aquest diumenge Pablo Iglesias serà a Barcelona per explicar el seu projecte i consolidar aquest moviment que s'intueix en l'electorat.

El PSC aconseguiria una representació d'entre 6 i 7 escons, amb un 7,9% d'intenció de vot, per sota de l'últim baròmetre d'octubre (8-9 diputats). Aquestes oscil·lacions del mapa electoral en una votació a les eleccions generals es completaria amb els 4-5 escons que obtindria el PP –també per sota de l'última estimació (5-6)–, mentre que ICV-EUiA sumaria entre 1 i 2 escons i Ciutadans esgarraparia 2 diputats. La CUP, amb una intenció directa de vot de l'1,2%, no tindria representació al Congrés en el cas que decidís presentar-se als comicis.

stats