Política 26/09/2012

CiU comunica al govern espanyol que la determinació de Mas és ferma

El diputat Josep Sánchez Llibre s'ha reunit amb la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría durant vint minuts

Joan Rusiñol
2 min

MadridL'endemà de l'anunci oficial d'eleccions per al 25 de novembre, el govern espanyol ha volgut saber aquest dimecres de primera mà fins on està disposat a arribar el president de la Generalitat, Artur Mas, en la pretensió de l'estat propi. Per això, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha aprofitat la sessió de control al Congrés per reunir-se durant vint minuts, a la zona reservada als alts càrrecs de l'executiu espanyol, amb el veterà diputat d'Unió Josep Sánchez Llibre, mà dreta de Josep Antoni Duran i Lleida. Segons ha explicat ell mateix després, la trobada ha servit per deixar clar que la determinació de CiU és ferma. Que ja no hi ha marxa enrere a l'hora de repensar la relació entre Catalunya i Espanya. "Anem pel bon camí", ha sentenciat Sánchez Llibre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Altres diputats nacionalistes han explicat a l'ARA que aquest dimecres l'ambient a l'hemicicle de la carrera de San Jerónomio era "gèlid". Segons fonts de CiU, es detecta preocupació a les files del govern espanyol. No obstant, alts càrrecs de la Moncloa deixaven entreveure que estan convençuts que Mas no declararà un estat independent i que al finbal s'ho repensarà. L'expressió 'estructures d'estat' usada fins ara permet mantenir obert un ventall de possibilitats per encarar aquesta nova relació, que va des de la plena sobirania al confederalisme que defensa UDC.

La reunió entre Sáenz de Santamaría i Sánchez Llibre ha servit, també, per constatar que els canals de diàleg parlamentari segueixen oberts, malgrat tot. Ara bé, es dóna per fet que no hi haurà acords de fons, com a mínim, fins després de les eleccions. Ha començat una precampanya en què el govern espanyol, previsiblement, endurirà el discurs polític per reforçar les opcions electorals del PP a Catalunya.

stats