Política 08/07/2015

Pedro Sánchez posa fil a l'agulla a una "profunda" reforma de la Constitució

El líder del PSOE avisa el PP i Podem que tan erroni és "no moure una coma com liquidar" el text de 1978

Efe
1 min
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, durant la seva proclamació com a candidat a la Moncloa. EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dimecres al migdia una "profunda" revisió de la Constitució per recompondre els "consensos trencats" i ha advertit al PP i a Podem que tan erroni és "no moure una coma com liquidar" el marc de convivència aprovat el 1978.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez ha defensat renovar la Carta Magna durant la presentació del consell d'experts creat per elaborar la proposta socialista de reforma constitucional que s'incorporarà al programa electoral de les pròximes generals.

Davant els que opten per "l'immobilisme o el rupturisme", accentuats pel procés sobiranista de Catalunya, el líder socialista vol emprendre un canvi del marc de 1978 que aposti per un model federal i que sigui "el sòl segur d'un nou consens polític i social a Espanya".

També s'ha mostrat disconforme amb la postura de Podem: rebutja que calgui fer "una esmena a la totalitat" a la Constitució de 1978 pretenent "honrar als nostres avis deshonrant el llegat dels nostres pares".

Tan erroni és "no moure una coma com liquidar la Constitució", ha assegurat Sánchez en presència dels integrants del consell, format per 17 experts constitucionalistes coordinats pel catedràtic granadí Gregorio Cambra.

En una compareixença sense preguntes en l'acte celebrat a la Casa de Velázquez de Madrid, Sánchez ha subratllat que l'objectiu del PSOE és que la nova Constitució "mantingui el batec d'un país que ha canviat i molt" des de 1978 i que "ha de canviar i molt "en els propers anys.

La pretensió és que la proposta de reforma en què treballaran els experts es concreti després de l'estiu, segons fonts socialistes.

stats