Política 19/05/2019

La CUP busca capitalitzar el votant independentista desencisat amb JxCat i ERC

"El govern de Quim Torra i Pere Aragonès no ha impulsat cap política sobirana", diu Natàlia Sànchez

Xavi Tedó
2 min
Saliente i Vehí aixecant una urna de l’1-O amb Sànchez i Bejarano al darrere.

BarcelonaLa CUP va apujar ahir el to contra JxCat i ERC en l’acte central de campanya de la formació a Barcelona a la recerca del votant independentista desencisat. Conscients que bona parts de les enquestes els situen fora del consistori de la capital catalana i que les eleccions al Parlament podrien tenir lloc després de la sentència del judici del Procés, els cupaires van reclamar el suport dels que volen fer efectiva la ruptura carregant amb duresa contra les dues grans forces independentistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“El govern de Quim Torra i Pere Aragonès no ha impulsat cap política sobirana, no ha sigut capaç de garantir la sobirania del Parlament per fer front a les imposicions de l’aparell judicial de l’Estat, ni tan sols ha estat a l’altura d’un govern autonòmic”, va etzibar la diputada Natàlia Sànchez. “Això sí, s’han repartit més de 500 càrrecs de confiança amb sous de 70.000 euros anuals”, va prosseguir, abans de deixar clar que “si volem tombar el règim del 78, també hem de tombar aquelles velles formes de fer política que tant ens fan pensar en el pujolisme”.

En un discurs sense concessions i enmig de forts aplaudiments de les 200 persones que es van aplegar al Poble-sec, Sànchez va titllar l’executiu de “govern inefectiu” o de “desgovern efectiu” que “al matí et crida a la mobilització i a la tarda t’envia els Mossos a identificar-te o detenir-te”. Per tot plegat, la diputada va concloure que ni JxCat ni ERC “són una eina útil per garantir els drets civils, polítics o socials en aquesta legislatura perduda”, i va posar l’accent en la necessitat de formular una “alternativa política” que “no confongui el país amb el partit”.

Recuperar la Barcelona de l’1-O

En la mateixa línia, la cap de llista de la CUP de Barcelona, Anna Saliente, va instar a “recuperar la Barcelona de l’1-O” i va reclamar a ERC i JxCat que mostrin el seu compromís amb la desobediència per evitar un “pacte autonomista per tancar des de dalt tot allò que es va construir des de baix”. Així, Saliente va revelar que el primer que faran després de les eleccions serà demanar un ple per dissenyar “l’estratègia de desobediència”, i treballar per impulsar “polítiques transformadores” per fer front a “l’emergència habitacional” o per reduir a la meitat el nombre de turistes que visiten la ciutat.

stats