Política 26/07/2018

La CUP inicia una campanya per presentar el seu full de ruta cap a la República

Les propostes per construir sobiranies amb la mobilització es faran dins i fora de les institucions

Ara
1 min
La CUP inicia una campanya per presentar el seu full de ruta cap a la República

BarcelonaLa CUP ha donat avui el tret de sortida a la campanya ‘Horitzó República: construïm sobiranies des d’ara’, amb la qual pretén socialitzar un programa estratègic per avançar en la ruptura amb el règim del 78. Els cupaires consideren que el gran repte que afronta el moviment republicà actualment és "la dinamització quotidiana d’estructures de mobilització popular a partir de programes polítics concrets, el bastiment d’espais sobirans dins i fora del marc institucional existent", o, el que és el mateix, "el desplegament i consolidació de noves materialitats que basteixin un bloc social capaç de consolidar el procés d’autodeterminació català".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb la voluntat d’ajudar a traçar aquest nou horitzó col·lectiu de construcció republicana, la CUP inicia una agenda de transformació social basada en el desenvolupament de processos col·lectius en clau constituent: una agenda de sobiranies que, complementada amb l’actuació de les institucions públiques, ha de permetre al poble català afrontar amb millors condicions el pròxim embat contra el règim del 78. Més concretament, presenta un conjunt de propostes encaminades a construir espais materials de sobirania popular "des d'ara mateix", evidenciant la possibilitat i necessitat de desplegar pràctiques col·lectives en clau republicana i constituent. Aquestes propostes estan dirigides a ser desenvolupades tant des de dins com des de fora de les institucions.

La campanya 'Horitzó República', que es desenvoluparà durant la resta de l’estiu i la tardor, treballarà quinzenalment propostes per construir sobiranies i espais de contra-poder en diferents eixos a través d’actes arreu del territori: sobirania energètica, financera, productiva, popular, laboral, tecnològica, residencial, feminista, sanitària, educativa o alimentària.

stats