Política 08/04/2016

La CUP proposa flexibilitzar el dèficit i un impagament parcial a l'Estat i a la banca per quadrar els pressupostos

Els cupaires fan la primera proposta "estratègica" que dóna el tret de sortida al debat intern de la formació sobre els comptes

Ara
2 min
La diputada de la CUP Anna Gabriel va participar en la reunió de la mesa que va admetre a tràmit la moció. A la sortida, va defensar el text del seu grup.

BarcelonaFlexibilitzar els objectius de dèficit i fer un "impagament parcial a la banca i a l'Estat". Aquestes són les primeres propostes que propugna la CUP per encarar el debat dels pressupostos d'aquest 2016 i poder "ampliar la despesa social" i "aprofundir en el procés de ruptura".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els cupaires han explicat la seva "proposta estratègica", elaborada pel grup de treball de sobirania econòmica del partit, per iniciar les negociacions amb els representants de Junts pel Sí i el Govern, un text que haurà de ser discutit també en les pròximes reunions del Consell Polític i del Grup d'Acció Parlamentària (GAP). És amb aquesta proposta que es dóna el tret de sortida al debat intern de la formació sobre els futurs comptes, tot i que deixen clar que no prendran cap decisió final fins després del debat de pressupostos al Parlament (el posicionament final el definirà una assemblea conjunta del Consell Polític i el GAP).

El seu objectiu, entre altres coses, és aprofitar els nous comptes públics per "reforçar l'excepcionalitat de la legislatura" i "aprofundir el procés de ruptura democràtica i desconnexió institucional amb l'estat espanyol", segons indica el comunicat, així com desplegar el pla de xoc social previst a l'annex de la declaració del 9 de novembre. A parer de la CUP cal, per una banda, ampliar la despesa social a través de mesures "tangibles i assumibles" (encara pendents de definir) i, per l'altra, dur a terme una sèrie de propostes "contundents per aconseguir una estructura tributària més justa i equitativa, amb més capacitat recaptatòria i que sigui més eficaç contra el frau fiscal".

stats