Política 17/07/2017

La CUP s’autoinculpa davant el tribunal que investiga els passos del Govern cap al referèndum

La formació anticapitalista presenta un escrit al jutjat d'instrucció número 13 amb tots els actes previstos fins l'1 d'octubre i es declara "coautora i cooperadora necessària" de la votació

Ara
2 min
El diputat de la CUP, Benet Salellas

BarcelonaLa CUP ha presentat un escrit al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona en què s'autoinculpa com a "coautora i cooperadora necessària" dels passos que està fent el Govern per celebrar el referèndum. Així, la formació anticapitalista, segons ha informat a través d'un comunicat, demana al titular de l'òrgan judicial que la consideri una part investigada tenint en compte la seva condició de partícip de l'organització de l'1-O. A l'escrit presentat al jutjat, el partit hi acompanya la llista de tots els actes previstos d'ara fins l'1 d'octubre per deixar clar que la CUP "no s'amagarà de cap de les accions d'impuls del referèndum".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta del jutjat que va obrir una causa per les declaracions de Santi Vidal, en què assegurava que la Generalitat havia obtingut les dades fiscals dels catalans de manera il·legal, i a la qual se li han afegit més investigacions. Per exemple, les interrogacions de la Guàrdia Civil a càrrecs de l'administració i membres d'empreses que van col·laborar amb la web del Pacte pel Referèndum s'emmarquen dins aquest cas, així com la sol·licitud de documentació de l'acte del TNC en què JxSí i el Govern van presentar la llei del referèndum.

Segons del diputat de la CUP Benet Salellas, "l'actuació del jutjat 13 al TNC demostra que el problema no és el govern del PP, sinó l'aparell de l'Estat, un Estat antidemocràtic i autoritari de dret". "Davant d'aquests embats de l'Estat, dels seus jutges afins i fiscals, hem de respondre sense por", ha afegit.

A ulls de la CUP, aquest referèndum "no pot ser mai considerat un delicte", però com que hi ha diligències penals obertes, demana ser-hi present com a "actor polític" de la consulta per així "tenir accés a l'expedient i poder demanar la pràctica de diligències".

stats