Política 15/06/2016

La CUP diu que ja treballa per “renovar i enfortir” el secretariat nacional abans de l’agost

Tal com va avançar l'ARA, els cupaires volen fer front a la nova etapa política i als "debats intensos" que es preveuen amb una direcció renovada

Acn / Ara
2 min
Xevi Generó ha exercit de portaveu del secretariat

BarcelonaLa CUP assegura que ja està treballant des de fa mesos per renovar els membres del secretariat nacional, tal com va avançar l'ARA, amb l’objectiu d’enfortir aquest òrgan, tot i que “de manera oficial” el procés de renovació s’iniciarà dilluns que ve. En declaracions a l'ACN i a TV3, el membre del secretariat nacional Xevi Generó ha considerat que aquesta renovació és necessària per “enfortir i oxigenar” els espais de decisió i per fer front a una nova etapa política i, especialment, al moment polític de la tardor. De fet, segons Generó, “és necessari” que el procés de selecció dels nous membres acabi abans de l’agost per tal que no es faci enmig de “debats intensos” com la qüestió de confiança que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fixat per a la segona quinzena de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Generó també ha defensat que ara és un bon moment per renovar els membres del secretariat tenint en compte que l’assemblea d’Esparreguera va establir unes noves regles d'elecció i que s'ha fixat una proposta política basada en un referèndum unilateral d’independència, ampliar la base a través del municipalisme i una aposta pel procés constituent.

Després del veto de la CUP als pressupostos, membres del secretariat propers a Poble Lliure, el sector més favorable a permetre la tramitació dels comptes, s'havien plantejat dimitir per forçar un canvi immediat, però finalment no han fet el pas. A través d'un comunicat, Poble Lliure ha reclamant avui una renovació "urgent" del secretariat.

Segons els estatuts interns, la dimissió de la meitat dels membres hauria forçat la renovació però, de fet, hi ha un consens ampli dins l’organització sobre la necessitat d’aquesta renovació. Dilluns passat la CUP havia de debatre la renovació del secretariat nacional però va ajornar la decisió per manca de quòrum fins dilluns que ve, com va explicar l'ARA.

stats