Política 22/05/2017

Carles Puigdemont es reuneix amb Pablo Iglesias hores abans de la conferència a Madrid

Els grups d'En Comú Podem i del PDECat al Congrés han acordat impulsar una comissió mixta per explorar els suports a la moció de censura contra Rajoy

Ara
2 min
Pablo Iglesias, Carles Puigdemont, Xavier Domènech i Carles Campuzano, reunits aquest matí

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha reunit aquest matí amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, i el portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, al Centre Cultural Blanquerna just abans de la conferència en què el Govern farà l'últim intent de referèndum pactat. Iglesias és l'únic líder d'un partit estatal que assistirà a la conferència que pronunciaran aquesta tarda el president, Puigdemont; el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu de l'executiu català és exposar la proposta de referèndum pactat davant la societat espanyola seguint el mateix format de la xerrada al Parlament Europeu. Els tres membres del Govern també s'han trobat amb l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, minuts abans de l'inici de la conferència (18.00 h). Carmena ha rebut moltes crítiques, especialment del PP, per haver llogat l'auditori Caja de Música al Govern.

A la reunió, que s'ha allargat una hora, s'ha analitzat la situació política espanyola actual i Podem ha explicat la seva proposta de moció de censura al president del govern espanyol, Mariano Rajoy. En declaracions als mitjans, el portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha anunciat que el seu grup i el del PDECat han acordat impulsar una comissió mixta on es puguin explorar els suports que pot tenir la proposta de moció de censura presentada per Units Podem contra Mariano Rajoy i el seu govern.

"Les reunions d'aquesta comissió serviran per presentar el nostre programa de govern i per trobar-hi suports", ha explicat el líder de Podem, Pablo Iglesias, que ha aprofitat per comprometre's amb la celebració d'un referèndum "amb reconeixement i efectes jurídics".

Per la seva banda, Puigdemont ha exposat la voluntat del Govern de fer un referèndum.

stats