Política 01/04/2014

Ja pots veure la gigafoto de la Via Catalana: entra-hi i busca't

La connexió és irregular per l'allau de visites. Carme Forcadell, en la presentació de la gigafoto: "Avui tornarem a viure les emocions de la Via Catalana"

Marc Toro
2 min
primera imatge de la gigafoto

BarcelonaPer veure la via sencera i triar el tram per buscar-te, clica aquí (*Si no pots accedir-hi torna-ho a provar més tard).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i el col·lapse per l'allau de visites, que fa que la connexió sigui irregular i difícil en aquests primers moments, alguns usuaris ja naveguen per la gigafoto de la Via Catalana, i el trànsit s'anirà normalitzant durant les pròximes hores.

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat aquest dimarts la gigafoto de la Via Catalana al Born Centre Cultural, en una roda de premsa en la qual han intervingut la presidenta de l'organització, Carme Forcadell, el coordinador de la gigafoto, Galdric Peñarroja i Nuno Gracias, assessor tècnic per a l'elaboració de la gigafoto.

"Avui és un gran dia perquè reviurem les emocions de la Via Catalana", ha afirmat la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, a l'inici de la presentació, on ha reivindicat el caràcter "absolutament democràtic i pacífic" i "inclusiu" de la cadena humana que va tenir lloc a la Diada: "La Via Catalana és un exemple per nosaltres i pel món de com fem les coses". Uns valors que Forcadell ha assimilat al "tarannà" de l'ANC. "Som un moviment democràtic i pacífic [...] hem nascut amb aquest ojectiu i així ho hem mantingut", ha explicat. Amb tot, la presidenta ha conclòs: "Ens hem de sentir tots molt orgullosos".

El muntatge fotogràfic, amb tots els participants que eren a la primera fila de la cadena humana que es va fer al llarg de tot Catalunya el passat Onze de Setembre, està disponible a la web www.gigafoto.assemblea.cat des de les 17.14 hores. L'ANC ha justificat el retard de la publicació de la gigafoto –gairebé 7 mesos després de la Diada– per la dificultat de quadrar tot un seguit d'imatges de 800 fotògrafs diferents.

El coordinador de la gigafoto, Galdric Peñarroja, ha admès que, tot i tenir "relativament clara" la producció de la gigafoto, no sabien "fins a quin punt era difícil la postproducció", tant per la dificultat tècnica com pel volum de material i pel fet que era el primer cop que es feia un projecte d'aquesta magnitud.

Les principals dificultats que l'ANC ha trobat a l'hora de finalitzar la gigaqfoto han estat el moviment de les persones retratades, els diferents angles des dels quals es feia cada fotografia i els diferents equips fotogràfics de cada un dels 800 fotògrafs, cosa que ha donat lloc a imatges amb formats molt diversos.

La gigafoto està formada per un total de 107.038 fotografies, una mitjana de 140 per cada tram. S'ha de tenir en compte, a més, que tan sols un 2% del muntatge fotogràfic equival a més de 2.000 imatges que fotografien 7,5 quilòmetres; és a dir, 15 trams de la Via Catalana.

stats