Política 01/04/2014

El servidor de la gigafoto, col·lapsat des del minut zero

La pàgina web que allotja les més de 100.000 fotografies que retraten els 400 quilòmetres de Via Catalana s'ha penjat a les 17.14, just el moment en què s'havia de fer pública

Ara
1 min
Missatge d'error a la gigafoto de la Via Catalana

BarcelonaL'allau de visites a la web de la gigafoto de la Via Catalana ha provocat el col·lapse des del minut zero, aquest dimarts a les 17.14, del servidor que allotja la imatge gegant interactiva de la cadena humana per la independència de l'Onze de Setembre passat. Han calgut vuit mesos de feina per ordenar els milers de fotografies que van disparar fins a 800 fotògrafs repartits pels 400 quilòmetres de la Via Catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ANC l'ha presentat aquest dimarts en roda de premsa al Born Centre Cultural. Malgrat que, segons han explicat a l'ARA fonts de l'ANC, el servidor estava preparat per resistir desenes de milers de visites de cop, el cas és que l'allau ha superat totes les expectatives i n'ha dificultat la visualització. L'ANC confia que aquesta tarda es normalitzarà la visualització de la gigafoto a mida que es vagi escalonant el trànsit a la web.

140 fotos per tram

La gigafoto està formada per un total de 107.038 fotografies, una mitjana de 140 per cada tram. S'ha de tenir en compte, a més, que tan sols un 2% del muntatge fotogràfic equival a més de 2.000 imatges que fotografien 7,5 quilòmetres; és a dir, 15 trams de la Via Catalana.

stats