Política 25/06/2014

El jutge Castro vol que es jutgi Urdangarin per nou delictes

Tanca la instrucció del cas i manté la imputació per malversació, prevaricació, falsedat documental, tràfic d'influències, falsificació, estafa, frau a l'administració i dos delictes fiscals pel suposat desviament de fons públics a l'Institut Nóos

Efe
1 min
Iñaki Urdangarin. EFE

PalmaEl jutge José Castro proposa que Iñaki Urdangarin sigui jutjat com a presumpte autor de malversació, prevaricació, falsedat documental, tràfic d'influències, falsificació, estafa, frau a l'administració i dos delictes fiscals pel suposat desviament de fons públics a l'Institut Nóos, que va presidir entre 2003 i 2006.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els nou presumptes delictes, dels quals alguns van ser suposadament comesos de manera reiterada, figuren en la interlocutòria dictada avui pel jutge Castro.

Amb això, el jutge posa fi a la instrucció del cas Nóos i disposa que el ministeri fiscal i les acusacions particulars i populars personades sol·licitin l'obertura del judici oral formulant escrit d'acusació o el sobreseïment de la causa o, excepcionalment, la pràctica de diligències complementàries.

Al llarg de la instrucció del cas Nóos, Urdangarin ha prestat declaració davant del jutge en dues ocasions, al febrer de 2012 i de 2013. A més, diverses de les seves propietats, inclòs l'anomenat palauet de Pedralbes, estan embargades des del novembre passat per impagament de la fiança de responsabilitat civil de 6,1 milions que li va imposar el jutge davant d'una eventual condemna.

El jutge manté la imputació de la infanta Cristina per presumpte delicte fiscal i de blanqueig de diners, i considera que hauria de ser jutjada juntament amb el seu marit i la resta d'imputats en la suposada trama de corrupció. La infanta és a Palma per conèixer de primera mà la decisió del magistrat.

stats