Política 12/05/2019

El PP ataca ara Ciutadans: "El pitjor populisme és el de centre"

García Egea i Casado accentuen l'agressivitat contra el partit de Rivera

G.a.
2 min
Casado i García Egea saludant simpatitzants aquest diumenge a Águilas, Múrcia.

MadridLa nit electoral del 28 d'abril, Pablo Casado va veure una realitat de la qual, diu, no era conscient en campanya. "La meva errada va ser no saber que per a Vox i Cs érem el rival veritable. Deien que volien fer fora Sánchez, i el que volien era restar suport al PP. D'això no me'n vaig adonar fins a la nit electoral, en què vaig veure que ells celebraven la victòria de Sánchez", ha explicat en entrevista amb 'El Mundo' publicada aquest diumenge el líder popular. Dit i fet, dues setmanes després de la històrica patacada electoral, Ciutadans ha passat de ser un possible aliat per Casado a estar per sota de Podem i de Vox en el rànquing de populistes, perquè "el pitjor populisme és el de centre", en paraules del secretari general del partit, Teodoro García Egea, aquest diumenge en un míting a Águilas (Múrcia).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta elecció d'evitar el cos a cos amb els seus rivals de dretes ha sigut la principal autocrítica de Casado, que ha negat a l'entrevista amb 'El Mundo' haver rebut crítiques de Feijoó pel seu pas a la dreta durant la campanya. Les altres tenen a veure amb les formes: haver fet massa actes sense centrar-se en temes concrets ("Centrats en tu" és ara el lema de campanya) i haver-se obert als mitjans de comunicació més que Abascal o Sánchez. "S'ha de recordar una cosa: soc el primer president del PP. I tinc un mandat de quatre anys", ha assegurat, volent deixar les coses clares davant el sector de la militància que el qüestiona després del pèssim resultat electoral.

"Hem d'unir el centredreta d'Espanya", ha dit Casado al míting d'Águilas, on ha criticat "els dos partits que volien imitar el PP", en referència a Vox i Cs: "Cantaven al karaoke els nostres grans èxits", ha afirmat.

stats