Política 29/07/2018

Casado: "No és possible que hi hagi papers per a tothom, ni és sostenible absorbir els milions d'africans que volen venir a Europa"

Polèmica a les xarxes per les manifestacions antiimmigració del president del PP i Albert Rivera

Ara
2 min
El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, durant la roda de premsa després del Comitè de Direcció del partit.

BarcelonaUnes manifestacions antiimmigració del president del PP, Pablo Casado, han encès les xarxes socials. En un tuit, el dirigent conservador ha assegurat que "no és possible que hi hagi papers per a tothom, ni és sostenible un estat del benestar que absorbeixi els milions d'africans que volen venir a Europa". "Hem de dir-ho encara que sigui políticament incorrecte", ha afegit Casado.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no ha trigat a respondre, i ha afirmat que Europa "es va fundar per defensar la vida i dir mai més al racisme i el feixisme". "¿Som o no som demòcrates? ¿I europeus? Normalitzar declaracions com les de Casado o Salvini és el primer pas cap a la destrucció d'Europa i la mateixa democràcia", ha continuat.

També ha reaccionat el diputat d'ERC Ruben Wagensberg, impulsor de la plataforma Casa Nostra, Casa Vostra en suport dels refugiats. "El discurs obertament d'ultradreta que s'ha anat escampant per tot Europa arriba a la primera línia de la política espanyola. El racisme segueix avançant sense aturador", ha lamentat en una publicació a Twitter.

Des de la CUP, l'exdiputada i membre del secretariat nacional Mireia Boya ha sigut breu però contundent en la seva denúncia de les paraules de Casado. "Siguem sincers i responsables i lluitem contra això. És feixisme", ha anotat.

També hi ha dit la seva la Xarxa Espanyola d'Immigració, integrada per juristes, experts en matèria migratòria i entitats del tercer sector, que ha condemnat el "gir lepenista" de Casado i ha expressat la seva "profunda preocupació" per les declaracions del president del PP, perquè confirmen "l'alineació del seu partit amb l'extrema dreta d'Itàlia o Hongria".

Rivera: "Cal protegir les fronteres externes"

Per no ser menys, el president de Cs, Albert Rivera, també ha dedicat manifestacions de calibre gruixut contra la immigració. "Si volem una Europa sense fronteres internes, cal protegir les externes", ha piulat, aprofitant que aquest dilluns es desplaçarà fins a Ceuta per "escoltar i donar suport als agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional que fan complir la llei davant la crisi migratòria".

El president del CIEMEN, David Minoves, ha condemnat les paraules de Casado i Rivera i ha advertit que "l'extrema dreta desbocada ja disposa de dues ofertes electorals a l'Estat". "Combatre la normalització del seu discurs és imperatiu moral", ha subratllat.

stats