Política 08/05/2019

Casado acusa Rivera de "plagiar" el programa del PP

El líder popular diu que no sap si Cs acabarà apuntalant governs socialistes a les municipals i autonòmiques

Europa Press
2 min
Pablo Casado, en un esmorzar informatiu, aquest dimecres / EFE

MadridEl líder del PP, Pablo Casado, ha carregat durament aquest dimecres contra el president de Ciutadans, Albert Rivera, a qui ha acusat de "batallar" per liderar l'oposició i "plagiar" el programa del PP amb propostes com la d'aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya. És més, ha recalcat que avui dia ni tan sols saben si el partit taronja seguirà sent la "respiració assistida" del PSOE després de les municipals i autonòmiques i pot ser que fins i tot a l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així s'ha pronunciat en un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, on ha presentat la conferència del seu candidat a l'Ajuntament de Madrid, José Luis Martínez Almeida. Entre els assistents hi ha hagut la candidata a la presidència de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso; el president del Senat, Pío García Escudero; l'actual president de la comunitat, Pedro Rollán, i la presidenta de l'Assemblea de Madrid, Paloma Adrados.

Després de la ronda de contactes que ha celebrat Pedro Sánchez al Palau de la Moncloa, Casado ha admès que és "molt probable" que hi hagi una negociació entre els "extremistes d'esquerres" de Podem i el PSOE. I mentrestant, ha continuat, Ciutadans no ha aclarit la seva política de pactes després del 26 de maig i no descarta una "geometria variable" amb els acords postelectorals.

També ha recriminat al partit taronja que ara "enarbori" l'aplicació de l'article 155 de la Constitució –com va demanar Rivera en la seva trobada amb Sánchez– quan en el seu dia deia que suposava "matar mosques a canonades" i després va voler que es lligués a la convocatòria d'eleccions a Catalunya.

"En definitiva, plagia el nostre programa però ho fa tard i de manera hipòcrita perquè no sabem si acabarà sent la respiració assistida de governs del PSOE municipals i autonòmics i qui sap si a nivell nacional", ha afirmat Casado. En semblants termes s'ha expressat Almeida, que ha assenyalat que la candidata del partit taronja, Begoña Villacís, faci "seguidisme" del PP.

El president del Partit Popular ha criticat la política de fitxatges de Cs –entre ells l'expresident madrileny Ángel Garrido– i ha subratllat que al PP no li "cal fitxar en altres caladors ni incomplir totes les normes de cortesia" practicant el "transfuguisme ", el "'jaqueterisme'" o "les males formes".

Casado s'ha referit a la "injusta" eliminatòria del Barcelona contra el Liverpool i, utilitzant aquesta "metàfora esportiva" després del revés electoral del PP a les eleccions generals del 28 d'abril, ha indicat que quan els resultats van "malament" a la primera part del partit no cal "lamentar-se" pensant què ha passat, si els "han fet falta" o "trampes", si l'àrbitre estava despistat o han "jugat malament".

Al seu entendre, el que cal fer és "mirar a la segona part", entrar al "vestidor" a "il·lusionar" la plantilla i dir que "facin pinya" perquè tenen una "segona part de jugar". Segons ha afegit, això és el que cal fer per als comicis que se celebren el pròxim 26 de maig. Segons ha recalcat, el PP està "unit, fort" i va "a totes" el 26 de maig.

stats