Casado assegura que la plurinacionalitat "és una broma" i demana al PSOE que s'aclareixi

"Només hi ha una nació, l'espanyola, amb 500 anys d'antiguitat" 

El futur candidat del PP a les eleccions generals, Pablo Casado, s'ha mostrat aquest dimecres a Palma molt dur respecte a la plurinacionalitat que finalment el PSOE ha decidit incorporar al seu programa electoral. Per a Casado, es tracta d'una "broma" i "només hi ha una nació, l'espanyola, amb 500 anys d'antiguitat". "Això de la plurinacionalitat només ho he sentit a la Bolívia d'Evo Morales", ha dit Casado, que s'ha preguntat si "tant mana Iceta" i si "tan cara és la factura" de les federacions socialistes de cara a les eleccions. 

El líder popular ha demanat també al president en funcions, Pedro Sánchez, que "tanqui ja les ambaixades del Diplocat", que ha dit que "insulten la democràcia". Molt crític també amb l'aliança entre PSOE i Més Balears, per haver signat aquest últim el manifest a favor de l'autodeterminació i els presos polítics juntament amb formacions independentistes. S'ha adreçat als illencs i els ha dit: "Vosaltres no pertanyeu a cap invent d'enginyeria social". "Pedro Sánchez no pot continuar fent funambulisme, o està amb els seus socis a Balears, Galícia, el País Valencià, Catalunya i Navarra, que volen la independència i volen trencar la unitat nacional, o posa ordre d'una vegada en la defensa de la Constitució i l'ordre públic", ha destacat  Casado , que ha repetit que "les Illes no sou l'apèndix de Catalunya.

En el seu decàleg de compromisos amb les Illes Balears, destaca l'impuls  del que  ha denominat "trilingüisme cordial" per tal que els nens i nenes de la Comunitat aprenguin castellà, català i anglès. Casado  també s'ha mostrat preocupat per la llibertat d'elecció dels pares de l'ensenyament que reben els seus fills i per l'obstacle que, en la seva opinió, pot suposar l'exigència del coneixement del català perquè els bons professionals, sobretot en l'àmbit sanitari, puguin obtenir alguna plaça de feina pública a les Illes. Pe això s'ha compromès a rebaixar de "requisit" a "mèrit" el coneixement d'aquesta llengua en l' àmbit  públic.

Casado  ha assenyalat que el seu govern davallarà els impostos en general i en suprimirà alguns, com el de  successions.  També ha criticat la presidenta de les Illes, Francina Armengol, per considerar que impulsa la " turismofòbia". El líder del PP ha aprofitat l'acte per presentar el seu pla estatal d'habitatge, que, entre altres mesures, preveu posar més sòl públic a disposició dels promotors impulsant 100.000 habitatges per destinar al lloguer.

El president del PP ha promès que si governa aprovarà una llei antiocupació que preveu que els ocupes s'enfrontin a penes de presó d'un a tres anys, com "estava en el Codi Penal" del PP, per lluitar contra les "màfies, que cal erradicar". A més, el PP recuperarà que les forces i cossos de seguretat de l'Estat puguin treure els ocupes de les cases en un termini "màxim" de 48 hores.

Aquesta llei antiocupació "tan necessària", ha volgut deixar clar Casado, no afectarà les famílies que no poden pagar el seu lloguer per un problema de desocupació. A més, el PP impedirà mitjançant aquesta llei que qualsevol ONG que promogui o justifiqui l'ocupació rebi "un euro" de qualsevol administració pública, sobretot d'ajuntaments socialistes, d'Unides Podem, Més País o els sobiranistes de MÉS per Mallorca.

Casado ha anunciat també que se suprimirà l'impost d'actes jurídics documentats per a tots els joves que accedeixin al seu primer habitatge, "just el contrari" del que proposa el PSOE.

Respecte de l'habitatge social, els populars tornaran a prorrogar la moratòria de desnonaments a famílies amb fills fins a l'any 2023, és a dir, fins que "culminem la legislatura", ha dit. D'altra banda, els sectors més vulnerables, com ara famílies amb fills, podran beneficiar-se d'exempcions en els impostos de transmissions patrimonials i de béns immobles.

L'executiu del PP, ha continuat, fomentarà l'agilitat burocràtica enfront de la paralització de les llicències per desenvolupar promocions, així com una major seguretat jurídica i simplificació administrativa.

"En definitiva, nosaltres sí que tenim un pla de xoc per a l'habitatge: no volem que els joves hagin de quedar a cases dels seus pares sense poder formar una família o que les persones grans hagin de malvendre les seves cases", ha plantejat Casado.