Casado diu que vol abaixar el salari mínim i després ho nega

Promet una "revolució fiscal" de 16.000 milions menys en impostos pels ciutadans

El líder del PP, Pablo Casado, ha donat dues versions en un sol dia, aquest dimecres, sobre la baixada del salari mínim interprofessional. Al matí, en entrevista a Onda Cero, ha afirmat que calia tornar als 850 euros anteriors a la pujada aprovada pel govern de Sánchez, per tal de "complir amb la negociació" a la qual va arribar el govern de Rajoy amb patronal i sindicats. Hores després, ha negat que aquesta sigui la seva intenció i ha matisat que el que vol és convocar una mesa de negociació amb sindicats i patronal. 

Abans de la seva visita al campus Google de Madrid, s'ha preguntat "si aquesta és la 'fake news' de la setmana" i ha dit que "el PSOE no colarà les seves mentides", malgrat que fonts del PP havien confirmat a 'Eldiario.es' les intencions de Casado. Per al líder del PP, la negociació "és el que hauria d'haver fet Sánchez", a qui ha acusat de prendre "mesures electoralistes sense el concert dels sindicats i la patronal", en relació a la mateixa pujada. 

Ciutadans promet un 'xec nadó' d'entre 1.200 i 2.400 euros anuals en descomptes a l'IRPF

Sánchez va apujar el salari mínim a 900 euros, la pujada més important de la història, el desembre de l'any passat, a instàncies d'una proposta de Podem. 

El programa econòmic de Casado es basa en una baixada d'impostos dràstica, amb la qual l'estat espanyol "deixarà de recaptar" 16.000 milions d'euros que "tornarà" als ciutadans espanyols. 

L'eliminació de l'impost de donacions, successions, patrimoni i actes jurídics documentats, que coincideix amb la proposta de Ciutadans, i la baixada de l'IRPF per sota del 40% seran dos dels responsables d'aquesta "revolució fiscal" que Casado ha anunciat aquest dimecres al Foro Abc del grup Vocento. També rebaixaria l'impost de societats per sota del 20%. 

Podem declara la guerra a la "uberització" de l'economia