Catalá treu importància a la proposta sobiranista de treballar el 6 de desembre

El ministre de Justícia, que també treballarà el 6-D, avisa que la mesura no es pot fer extensiva a funcionaris

" Jo aniré a treballar". Amb aquesta afirmació, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha volgut treure importància a la  proposta sobiranista que els càrrecs electes treballin el 6 de desembre, Dia de la Constitució. Catalá ha qualificat d'"anècdota" la proposta i ha destacat que molts professionals treballaran aquell dia.

Després d'una reunió amb el grup d'Advocacia Jove del Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB), el ministre ha assegurat que hi ha qui vol " trobar en l'anècdota discrepància", ja que considera que el 6 de desembre és una festa espanyola i que fer festa és un dret que tenen els treballadors i que no es pot vulnerar. En el mateix sentit, Catalá no veu "rellevant" si hi ha algú que proposa anar a treballar.

Tot i això, Catalá ha volgut subratllar que ningú pot obligar els treballadors a treballar aquell dia". Una advertència a la CUP, que ha proposat que els ajuntaments on governen obrin el 6 de desembre, fet que podria implicar un delicte de desobediència.  "Hi ha un plantejament polític de fer veure que el Dia de la Constitució, per a alguns, no és una festa. Cadascú té el seu plantejament", ha lamentat Catalá.