Política 25/05/2015

Rivera: "Mas i Junqueras van dir que el 24-M era un plebiscit, i l'han perdut"

El líder de C's diu que el seu partit no entrarà a cap govern que no lideri però no descarta pactes amb condicions

Acn
2 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera. ACN

MadridEl líder de C's, Albert Rivera, ha assegurat aquest dilluns que el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, van plantejar el 24-M com un plebiscit "que han perdut" perquè "han perdut la capital" i "a Tarragona i l'Hospitalet s'han vist superats per Ciutadans". Segons Rivera, "Artur Mas haurà de repensar molt molt si realment aquesta Catalunya que diu que és independentista el que vol realment és acabar amb la corrupció, l'atur i reactivar l'economia, com a la resta d'Espanya". També ha avançat que C's no formarà part de cap govern que no lideri i ha advertit PSOE i PP que no acceptarà acords si no accepten les condicions del seu partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Rivera, és "evident" que segons el criteri d'Artur Mas aquests "no han estat uns bons resultats", i el mapa que surt del 24-M deixa C's en condicions de "guanyar les eleccions a Catalunya".

En aquest sentit, ha afirmat que les últimes enquestes apunten que C's estan "a tres punts" de guanyar a Convergència i per tant el seu partit "serà clau per desactivar aquest procés separatista de Mas i per modernitzar, reformar i canviar Espanya".

No ha volgut esvair encara la incògnita sobre si serà candidat a les eleccions autonòmiques o es reservarà per optar a la presidència del govern espanyol. Aquesta, ha apuntat, serà una decisió que la seva formació adoptarà al juliol.

"Ada Colau va dir sí a la independència"

Pel que fa a Barcelona, Rivera ha admès que la seva proposta per formar un govern "que respectés la unió de tots els espanyols" amb PP i PSOE no ha estat possible per la "patacada" d'aquests dos partits.

En aquest marc, ha assegurat que Ana Colau va dir que votaria "sí" a la independència i s'ha preguntat "si això implica que tota la gent que va a la seva candidatura donarà suport a l'independentisme".

"No sé si Ada Colau amb aquests resultats canviarà d'opinió o deixarà de pensar en votar sí/sí, però nosaltres no tenim en ment que Barcelona segueixi essent la capital a favor de l'independentisme".

C's no estarà a cap govern que no lideri

Rivera també ha avançat que Ciutadans no formarà part de cap govern "que no encapçali" i que només donarà suport a la governabilitat d'aquells que es comprometin amb un seguit de condicions que passen per tres eixos: una regeneració democràtica a nivell autonòmic i municipal, per a la reactivació econòmica per a una economia del coneixement i moderna, i polítiques socials en educació, sanitat i més desafavorits i classe mitjana.

En tot cas ha afirmat que la seva formació aposta per governs estables i ha apuntat que aquesta estabilitat pot arribar per vies com, per exemple, una abstenció. També ha apuntat que una de les prioritats del seu partit és la reforma de la Llei electoral a nivell autonòmic per permetre llistes obertes i primàries.

"Utilitzarem la força dels vots que ens han donat els ciutadans per modernitzar la llei electoral, i si l PP i el PSOE no volen canviar-ho que pactin entre ells", ha sentenciat.

stats