Política 14/07/2019

Ciutadans acusa Sánchez d'"irresponsabilitat" i d'"embolicar la troca" amb les negociacions amb Iglesias

Roldán diu que Torra "està inhabilitat des del primer dia per ser president de tots els catalans"

Ara
2 min
Ciutadans acusa Sánchez "d'irresponsabilitat" i de "marejar la perdiu" amb les negociacions amb Iglesias

BarcelonaLa portaveu de Cs al Parlament i al Senat, Lorena Roldán, ha acusat el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez d'"embolicar la troca" i actuar amb "irresponsabilitat" en les seves negociacions per formar un nou govern a l'Estat. "És un intent de regatejar cadires a Pablo Iglesias", ha afirmat Roldán en declaracions als mitjans des de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la dirigent de la formació taronja, el pacte entre el PSOE i Unides Podem està "tancat des de la campanya electoral" i ha demanat a Sánchez que sigui "responsable" i que formi govern per situar "el comptador a zero". La portaveu de Cs ha acusat Sánchez de "no voler pactar amb els partits constitucionalistes".

"Demanem a Sánchez responsabilitat i que deixi el teatre perquè el que intenta és regatejar cadires a Iglesias", ha assegurat Roldán.

La portaveu de Cs al Parlament ha dit que la seva formació farà una "oposició ferma i responsable", i també ha reclamat a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que "treballi per tots els espanyols i no per Sánchez".

Torra "desprestigia les institucions catalanes"

Roldán també ha acusat Sánchez de "blanquejar el separatisme" i ha dit que el president de la Generalitat, Quim Torra, "està inhabilitat des del primer dia per ser president de tots els catalans". En aquest sentit, ha assenyalat que és "intolerable" veure com Torra "desprestigia les institucions catalanes" al ser processat per desobediència. "És molt trist, és la primera vegada que veiem un president de la Generalitat en l'exercici del seu càrrec assegut a la banqueta", ha subratllat.

Així ho ha manifestat la portaveu de la formació taronja després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) decretés aquest divendres l'obertura de judici oral contra Torra per un presumpte delicte de desobediència per no haver acatat la decisió de la Junta Electoral Central de retirar els llaços grocs d'edificis de la Generalitat en període electoral. "La Fiscalia demana la seva inhabilitació, però la veritat és que Torra està inhabilitat des del primer dia per ser el president de tots els catalans", ha comentat.

La senadora de Ciutadans ha recordat que, en ple període electoral, Torra "es va dedicar a omplir i decorar" els edificis públics "com si fossin l'aparador del separatisme" i ha criticat al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, perquè davant aquesta situació "va mirar cap a un altre costat i no va fer absolutament res". Per això, Cs va denunciar aquesta situació al Defensor del Poble "davant la passivitat de Sánchez, que no feia absolutament res".

"Torra no fa cap cas, es dedica a atacar a aquells que defensem les institucions, que són de tots, han de ser neutres i no poden convertir-se en el tauler d'anuncis del separatisme", ha indicat Roldán. En la mateixa línia, ha criticat Torra perquè "es vanta de no acatar les resolucions" i es dedica a "insultar la democràcia espanyola i únicament governa per als seus". "¿Tornaran a repetir el cop, a dividir la societat catalana, i provocarà la fugida de milers d'empreses de Catalunya? Si Torra ho torna a fer, a Ciutadans estarem per tornar-lo a frenar", ha conclòs Roldán.

stats