Política 19/08/2020

Cs relleva Roldán i situa Carrizosa com a candidat

La formació apunta en un comunicat que l'actual líder del grup parlamentari de Cs encara millor la "transversalitat"

Anna Mascaró
2 min
El president del grup de Cs, Carlos Carrizosa, intervé al ple sobre la monarquia

BarcelonaCiutadans ha decidit rellevar la seva candidata a la presidència de la Generalitat, Lorena Roldán, escollida el juliol del 2019 per Albert Rivera i guanyadora de les primàries del partit. Després d'una reunió del comitè permanent de la formació a Madrid, Cs ha proposat la figura de Carlos Carrizosa, actual líder del grup parlamentari taronja, com a candidat alternatiu de cara a les pròximes eleccions catalanes, que encara no tenen data. En un comunicat difós ahir a la nit, la formació s'ha compromès a "intensificar converses i contactes amb la resta de formacions constitucionalistes per aconseguir una candidatura conjunta" i consideren que Carrizosa pot contribuir a la "transversalitat" que busquen.

La reunió de la cúpula del partit a Madrid es va produir de manera extraordinària. Tant Roldán com Carrizosa eren presents a la trobada. Feia mesos que el lideratge de Roldán estava en dubte, després de la marxa de l'anterior direcció del partit pels mals resultats del 10-N. La tarragonina no comptava amb el suport de Carrizosa, que havia intentat impulsar la candidatura de Nacho Martín Blanco en el seu lloc. Entre les bases, la seva figura també estava qüestionada: molts militants i càrrecs intermedis no li perdonaven una fotografia en què apareix amb una barretina a la Via Catalana de la Diada del 2013. L'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) va mostrar, a més, que Carrizosa era més conegut i estava més ben valorat entre els votants de Cs.

En les últimes setmanes, fonts del partit apuntaven que Carrizosa s'havia decidit finalment a postular-se ell com a líder del partit. L'absència de Roldán al ple extraordinari sobre la monarquia i la rellevància mediàtica que en les últimes setmanes havia guanyat Carrizosa (que va representar Cs en una entrevista a TV3 amb el director de la cadena, Vicent Sanchis) havien aixecat les sospites d'un possible canvi de papers. Finalment, la decisió última, com sempre, s'ha pres a Madrid.

Roldán ha assegurat aquest dijous al matí en una entrevista a Onda Cero que la decisió ha estat "meditada" i "presa en equip". Continuarà exercint com a portaveu adjunta de l'executiva del partit i com a portaveu al Senat, segons el comunicat publicat pel partit, que li agraeix la seva "dedicació". El comitè executiu de Cs haurà de ratificar ara la decisió.

stats