Política 14/09/2015

Ciutadans carrega contra Catalunya Sí que es Pot per aferrar-se al segon lloc

Rivera critica l'ambigüitat de Pablo Iglesias: "Per trair el vot no calien partits nous. Ja hi ha el PSC i ICV"

Gerard Pruna
2 min
Inés Arrimadas ahir a l’inici de la campanya de Ciutadans.

Santa Coloma de GramenetEn la cursa cap al 27-S hi ha, a més de la disputa entre independentistes i unionistes, una lluita més soterrada per ser segona força entre els partidaris de seguir a Espanya. Amb totes les enquestes atorgant una majoria còmoda a Junts pel Sí, la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha carregat avui les tintes contra Catalunya Sí que es Pot.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte a Santa Coloma de Gramenet davant d'uns 200 simpatitzants, ha avisat que el futur de Catalunya està en mans de ciutats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona com aquesta, i ha subratllat la importància de no "malgastar cap vot". "S'ha de votar i encertar el tret", ha reblat abans d'alertar que votar "la marca de Podem" a Catalunya suposa votar un candidat que va avalar la independència el 9-N. El mateix dia que s'ha presentat un manifest de militants independentistes d'ICV per donar suport a Lluís Rabell, Arrimadas ha acusat el PSOE i el PP de "deixar tirats" els seus votants de tota la vida.

En la mateixa línia però en clau de les eleccions generals, Albert Rivera –que està aprofitant aquesta campanya com a assaig de la de desembre– ha apuntat directament al líder de Podem, Pablo Iglesias. Interpel·lant-lo directament –"li dic una cosa, a Pablo"–, ha dit que són molts els que fa anys que "donen la cara" a Catalunya i es mereixen que els partits estatals tinguin clar si volen la unió o la separació: "No estem per ensurts ni sorpreses. Per trair el vot no calen partits nous, ja hi ha el PSC i ICV".

El debat identitari

Com ja va passar diumenge a l'Hospitalet de Llobregat, el debat identitari ha tornat a ser present avui a Santa Coloma de Gramenet, tot i que amb menys importància. El líder de Ciutadans al Parlament andalús, Juan Marín, ha afirmat que, vinguin d'on vinguin, tots els catalans "seran catalans de primera agradi o no a Artur Mas i Oriol Junqueras".

stats