Política 27/05/2018

Ciutadans demana a l'independentisme una "actitud responsable" per no provocar la "ruptura al carrer"

Després de retirar el llaç groc al Parlament, el partit crida a evitar "enfrontaments"

Ara
2 min
Ciutadans, "ni a favor ni en contra" que la gent retiri llaços grocs

BarcelonaLa diputada de Ciutadans Lorena Roldán ha acusat aquest diumenge els partits independentistes de tenir una "actitud irresponsable" i de contribuir a "la ruptura al carrer". A més, ha dit que l'obligació de les formacions polítiques és condemnar qualsevol tipus d'actitud "violenta i antidemocràtica" i evitar que hi hagi "enfrontaments". La diputada de Ciutadans ha fet aquestes declaracions, recollides per l'ACN, després que aquesta setmana el seu grup parlamentari s'hagi encarat al president de la cambra, Roger Torrent, perquè es retirés un llaç groc de la bancada del Govern (que quedava davant dels diputats de Ciutadans). El portaveu, Carlos Carrizosa, entre riures i aplaudiments dels diputats taronges, va treure el símbol que reclama la llibertat dels presos polítics i Torrent va suspendre el ple.

Roldán ha posat com a exemple de les agressions el cas del regidor del partit taronja a Sitges, Miguel Ángel Bastenier, el domicili del qual va rebre una pedrada el vespre passat. La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha acusat els "totalitaris" d'haver fet aquesta agressió en una piulada.

Preguntada sobre la plantada de creus prevista a Mataró i la contraacció que volia retirar-les, Roldán assegura que "no estem a favor ni en contra" que la gent s'organitzi per retirar símbols dels espais públics, ja que "la gent pot fer el que vulgui". Roldán diu que "les places, els carrers i les platges" són de tots, i que no pot ser que les platges es converteixin en "cementiris ideològics".

De l'estesa de tovalloles grogues a la platja de Mataró, la policia n'ha fet marxar un home que les volia retirar i que ha cridat proclames perquè torni Franco.

La diputada ha carregat contra el president espanyol, Mariano Rajoy, a qui ha convidat a convocar eleccions, i també contra el líder del PSOE, Pedro Sánchez, a qui demana retirar una moció de censura que titlla d'"irresponsable" perquè rebria el suport de "nacionalistes i populistes".

stats