Política 22/05/2018

Ciutadans presentarà un recurs al TSJC per anul·lar la presa de possessió de Torra

El partit creu que és "nul·la de ple dret" perquè no va jurar la Constitució

A. Mascaró
2 min
Carles Carrizosa, aquest dijous davant del Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaEl número 2 de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha anunciat aquest dimarts al Parlament que el seu partit presentarà un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la presa de possessió de Quim Torra. Considera que és "nul·la de ple dret" perquè "no va respectar un tràmit essencial, que és el jurament o la promesa de complir amb la Constitució i l'Estatut d'Autonomia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per tant, ha dit Carrizosa, "en vista de l'explícita voluntat" de Torra de "saltar-se la Constitució", Ciutadans acudirà a la justícia: "El senyor Torra no pot ser el president de la Generalitat sense comprometre's a respectar tots els catalans".

"Aquest president que comença incomplint les formes de la presa de possessió i al minut dos proposa com a consellers dos empresonats i dos fugats de la justícia demostra que vol embolicar-ho tot més i fer més Procés", ha sentenciat: "Acudirem als tribunals perquè comenci respectant les normes que tots els catalans ens veiem obligats a respectar", ha dit. En el recurs, Ciutadans demanarà al tribunal que interposi mesures cautelars contra Torra, sobre les quals "s'hauran de valorar les conseqüències", perquè "no en tenim precedents".

De fet, Carles Puigdemont tampoc va jurar la Constitució en la seva presa de possessió el 2016. L'Advocacia de l'Estat va estudiar llavors si la fórmula utilitzada per Puigdemont podia ser sancionada jurídicament, i finalment va descartar-ho. Però en aquell moment Ciutadans no va presentar cap recurs. Un posicionament que ara ha modificat perquè, segons ha dit Carrizosa, "les circumstàncies i l'evidència que Torra ha nomenat presos i fugits de la justícia" els porten a "exigir que el senyor Torra digui explícitament si acata la Constitució o no".

stats