Política 15/05/2018

Carrizosa rebat Torra: "No es pot dialogar amb qui no respecta l'estat de dret"

El portaveu de Cs al Parlament reclama que es mantingui el 155 tot i que es formi govern

Xavi Tedó
1 min
Ciutadans reclama a Rajoy que mantingui el 155

BarcelonaEl portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha rebutjat la crida al diàleg que ha fet el president Quim Torra des de Berlín al govern espanyol per iniciar una etapa de desgel. "No es pot dialogar amb qui no respecta l'estat de dret", ha etzibat el diputat del partit taronja. "Torra ha dit que vol construir la República, fer una nova Constitució i aplicar les lleis suspeses pel TC, i totes aquestes accions són absolutament il·legals i van en contra de la legalitat, de l'Estatut i la Constitució", ha denunciat Carrizosa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat ha defensat, com ha fet al matí el líder de la formació, Albert Rivera, la necessitat de mantenir l'article 155 a Catalunya tot i que es formi govern. "El president Torra ja ha dit que no complirà les lleis i que vol crear unes institucions fora de la llei i, per tant, davant l'evidència que vol continuar amb el cop d'estat que va iniciar Puigdemont, Rajoy ha de fer complir la llei i mantenir el 155", ha sentenciat. "El govern de Rajoy no hauria d'aixecar l'article 155 perquè el nou president, que és un xenòfob i un supremacista, ja ha donat prou evidències que el seu objectiu és acabar amb l'estat de dret", ha afegit.

Carrizosa ha titllat de "xou" la trobada de Torra amb Puigdemont a Berlín i ha dit que amb aquesta reunió el president investit "s'enriu dels catalans". "El nou president vol buidar de contingut el Parlament amb noves estructures d'estat i per aquest motiu reclamem al PP i al PSOE que reaccionin i que prenguin les mesures oportunes perquè no respecta la legalitat", ha denunciat.

stats