Política 17/05/2019

Colau encara no és clienta de l'elèctrica municipal que ha impulsat

Barcelona Energia té un miler d'abonats i segons els comuns permet rebaixes de cent euros anuals

Maria Ortega
2 min
Colau encara no és clienta de l'operador energètic que ha impulsat/ ACN

BarcelonaEl tema estrella dels anuncis que ha fet avui l'alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció, Ada Colau, era la transició energètica i, de forma molt destacada, l'elèctrica pública que ha posat en marxa el seu govern, Barcelona Energia, que es presenta com una via per fer front a l'oligopoli d'Endesa. El balanç, però, ha començat amb una confessió de Colau: ella encara no és usuària de l'operador, tot i que assegura que ja ho està tramitant. Des de l'1 de gener d'aquest any que Barcelona Energia dona servei a particulars, després de néixer, l'estiu del 2018, atenent només els edificis municipals de la ciutat. Quan van fer la presentació del projecte, els comuns defensaven que l'operador estava preparat per donar servei a partir del 2019 a un màxim de 20.000 llars. Cinc mesos i mig després està atenent més d'un miler d'usuaris, segons ha detallat avui el responsable de l'àrea d'energia, Eloi Badia.

Entre aquests abonats, ha quedat clar, no s'hi compta de moment l'alcaldessa, que, això sí, quan ha revelat que les primeres anàlisis de factures demostren que els usuaris aconsegueixen rebaixes de 100 euros anuals, ha animat tothom a donar-se d'alta i ha confessat que ella ja està en vies de fer-ho. "Barcelona Energia ens ha permès desconnectar d'Endesa i un estalvi de 100 euros anuals a les famílies", ha emfatitzat la candidata. Badia, sobre la xifra d'abonats, ha assegurat que ara mateix estan per sobre del miler i que el creixement és "sostingut" i seguint el pla previst.

Colau, en la marató d'anuncis d'aquests dies de campanya, ha defensat que Barcelona Energia està preparada per ampliar les seves funcions i dedicar-se, per exemple, a serveis tècnics com la instal·lació de plaques, i també permet oferir tarifes especials per a a vehicles elèctrics. El repte de cara al següent mandat també serà ampliar la carta de clients i arribar a ajuntaments metropolitans i comerços.

Barcelona en Comú també vol reforçar els punts d'assessorament energètic –actualment n'hi ha un per districte–, que segons Colau han permès evitar 17.000 talls de subministrament. "L'objectiu és que no hi hagi cap tall a Barcelona", ha remarcat la candidata, que també ha anunciat l’ampliació dels ajuts a la rehabilitació per arribar a 75.000 habitatges, 30.000 dels quals amb energia renovables o aïllament energètic. Totes aquestes mesures permeten, segons els comuns, crear 8.000 llocs de treball.

stats