Política 06/06/2019

Collboni descarta donar suport a Colau si no hi ha un acord abans de la investidura

L'alcaldable del PSC a Barcelona admet que les negociacions amb els comuns no estan sent fàcils

Ara / Agències
1 min
El candidat del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, amb Miquel Iceta

BarcelonaL'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha dit aquest dijous que descarta donar suport a una hipotètica investidura d'Ada Colau si no hi ha un acord amb els comuns abans del ple d'investidura, que serà el 15 de juny. Ho ha afirmat en la seva intervenció davant del consell de la federació del PSC-Barcelona, durant la qual ha admès que treballaran "fins a l'últim moment abans de la investidura per un govern de progrés", i ha admès que, de moment, les negociacions amb BComú no estan sent fàcils.

"A dia d'avui no hi ha res fet, no està sent fàcil ni es preveu que sigui fàcil. Per nosaltres no serà", i ha insistit que el resultat de les eleccions ha estat obert, de manera que obliga a buscar acords de governabilitat entre les forces progressistes, deixant fora els partits independentistes. Aquesta és la premissa de Collboni des del primer moment: evitar que Ernest Maragall (ERC) arribi a l'alcaldia i "subordini" la ciutat al Procés, si bé avui ha matisat que només ho evitarà fent Colau alcaldessa si hi ha un pacte de govern amb el seu grup.

L'alcaldable redobla així la pressió sobre Barcelona en Comú, que busca un acord a tres amb el PSC i ERC i que aquesta setmana ja ha hagut d'entomar que els republicans congelessin les converses fins que no renunciï al pacte amb els socialistes. El consell de federació del PSC a Barcelona, a més, aprovarà probablement aquest vespre una resolució en què demana negociar "exclusivament" amb els comuns per aconseguir un govern"paritari" entre les dues formacions.

stats