Política 12/01/2018

Cs seria el partit més votat en unes eleccions generals, segons una enquesta d''El País'

El partit taronja seria primera força amb el 27,1% dels vots, davant del PP, un PSOE que quedaria tercer i Podem, relegat a la quarta posició

Ara
1 min
Roda de premsa d’Albert Rivera i Inés Arrimadas ahir a Barcelona.

BarcelonaCiutadans seria el partit més votat si se celebressin unes eleccions generals ara, segons una enquesta d''El País'. El partit passaria a ser primera força amb el 27,1% dels vots, davant el 23,2% del PP, que quedaria segon. Per la seva banda, el PSOE quedaria tercer, però a poca distància dels populars, amb un 21,6% en estimació de vot, mentre que Podem quedaria relegat a la quarta posició, amb el 15,1%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es confirmaria així, doncs, la tendència que l'èxit de Ciutadans a Catalunya es repeteixi a la resta de l'Estat. Segons els resultats de 'Metroscopia', la població valora positivament la posició clara d'Albert Rivera per la unitat d'Espanya. Els vots que suma Ciutadans provenen d'antics votants d'altres partits, però especialment del PP. Així, la suma del centredreta supera la de les esquerres en prop de 14 punts, i trenca el convencionalisme que la majoria de la població espanyola vota centreesquerra.

stats