Política 05/04/2018

Carles Puigdemont agraeix les mostres de suport i afirma: "Ens veiem demà"

JxCat, ERC i la CUP celebren la llibertat del president: "A Alemanya hi ha justícia"

Ara
3 min
Puigdemont entrant al Club de Premsa de Brussel·les

BarcelonaDesprés de conèixer la notícia que Carles Puigdemont ha quedat en llibertat sota fiança i que la justícia espanyola ha descartat extradir-lo per un delicte de rebel·lió, representants de JxCat, ERC i la CUP han reaccionat immediatament a través de les xarxes socials. També ho ha fet el mateix Carles Puigdemont a través de Twitter:

El president del Parlament, Roger Torrent, també ha celebrat la notícia i ha assegurat: "El delicte de rebel·lió és totalment infundat".

El compte de Twitter d'Oriol Junqueras, per la seva banda, ha utilitzat una cara per mostrar la seva satisfacció per la decisió.

Josep Rull, també ha reaccionat a través de Twitter: "Alegria immensa".

Raül Romeva també ha fet arribar la seva valoració a través de Twitter: "La justícia alemanya, lliure i independent, torna a confirmar l'evidència: som un poble de pau".

JxCat i ERC celebren la notícia

El diputat de JxCat Josep Costa ha celebrat la decisió a través de Twitter, i ha assegurat que "a Alemanya hi ha justícia" i ha agraït a les persones que han contribuït a "pagar la fiança del president".

Elsa Artadi, per la seva banda, ha afirmat: "Que gran que ets president".

Per la seva banda, el diputat d'ERC Pere Aragonès s'ha mostrat "molt content" per la decisió de la justícia alemanya. "La justícia espanyola davant el mirall", ha afirmat.

A la decisió d'Aragonès, també s'hi ha afegit el diputat d'ERC al Congrés dels Diputats Joan Tardà ha etzibat: "Quina patacada que s'acaben de fotre!".

La consellera Clara Ponsatí també ha celebrat la decisió de la justícia alemanya i ha asseverat: "Vencerem".

Per la seva banda, el líder de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, també ha celebrat la notícia: "Això deixa en una posició insostenible les actuacions del Tribunal Suprem i al PP i Cs que han alimentat la judicialització de la política".

La CUP demana la investidura de Puigdemont

El diputat de la CUP Vidal Aragonès ha celebrat la decisió de la justícia alemanya i ha aprofitat per demanar que s'investeixi Carles Puigdemont com a president. "És el que genera més consens entre l'independentisme i el que pot fer avançar el país des del punt de vista nacional", ha defensat. Aragonès també ha volgut posar en valor la decisió del jutge alemany des d'un punt de vista polític, perquè considera que "posa de manifest que la justícia espanyola actua de manera persecutòria i antidemocràtica i de part, seguint el que dicta el govern espanyol".

Minuts després de conèixer la notícia de la posada en llibertat de Carles Puigdemont, la CUP també ha reaccionat a través de les xarxes socials: "Un cop més es demostra que l'estat funciona com un aparell repressiu de part en funció de la ideologia", han denunciat els cupaires.

Les entitats sobiranistes han posat en dubte la justícia espanyola

La nova presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha celebrat la decisió de la justícia alemanya i ha posat en valor el fet que el jutge consideri que no hi ha delicte de rebel·lió. "Ens en sortirem", diu Paluzie.

I l'ANC, en el seu compte oficial de Twitter, ha apuntat directament a la justícia espanyola:

Per la seva banda, Òmnium Cultural també ha fet un tuit en què ha denunciat l'acció de la justícia espanyola: "S'evidencia la capacitat d'inventiva de la justícia espanyola" i s'ha preguntat: "Per què l'estat espanyol manté l'acusació sobre 13 líders polítics i civils?".

I el portaveu de l'entitat cultural, ha afegit:

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, també ha enviat el seu missatge des de Soto del Real:

Les reaccions dels advocats

L'advocat del mateix president Carles Puigdemont ja ha reaccionat a través de Twitter: "Sempre havia dit que mantenia plena confiança en la justícia alemanya".

Andreu Van den Eynde, advocat d'Oriol Junqueras, també ha reaccionat a través de Twitter. "La justícia alemanya diu que no hi ha violència? Curiós que coincideixi amb les defenses que estem duent a terme", ha afirmat.

stats