Política 19/09/2019

Cuixart demana fugir del debat entre "diàleg o confrontació" per respondre a la sentència de l'1-O

Per al president d'Òmnium, "evidenciar la manca de voluntat d'entesa de l'Estat forma part de l'estratègia de confrontació"

Ara
1 min
Jordi Cuixart durant l'últim torn de paraula al Tribunal Suprem en el judici al Procés, el 12 de juny

BarcelonaA les portes que es compleixin dos anys del 20-S, Jordi Cuixart ha enviat una carta des de la presó de Lledoners en què ha fet una crida a protestar per la sentència del Procés, que, per al president d'Òmnium, suposarà "un retrocés de llibertats sense precedents per a qualsevol activista". Així, Cuixart demana que la sentència no suposi "cap fre", sinó que aposta per donar una resposta per resoldre de manera "democràtica" el conflicte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Des de la presó també hi haurem de donar resposta, mantenint la resolució democràtica del conflicte com a prioritat, des de la lluita no-violenta i els grans consensos", afirma Cuixart en una carta enviada als socis de l'entitat cultural. En aquest sentit, demana "fugir del debat estèril entre diàleg o confrontació", perquè considera que "evidenciar la manca de voluntat d'entesa de l'Estat forma part de l'estratègia de confrontació" i assegura que "no suposa cap renúncia".

Cuixart afirma que els fets de la tardor del 2017 van suposar un aprenentatge "excepcional" i torna a apel·lar al "Ho tornarem a fer", que va pronunciar al Tribunal Suprem. "Estem obligats a continuar protestant perquè els nostres fills també puguin fer-ho en el futur. Ara ja sabem que les amenaces de presó no seran mai més un topall per a les nostres aspiracions nacionals", defensa.

stats