Cuixart demana fugir del debat entre "diàleg o confrontació" per respondre a la sentència de l'1-O

Per al president d'Òmnium, "evidenciar la manca de voluntat d'entesa de l'Estat forma part de l'estratègia de confrontació"

A les portes que es compleixin dos anys del 20-S, Jordi Cuixart ha enviat una carta des de la presó de Lledoners en què ha fet una crida a protestar per la sentència del Procés, que, per al president d'Òmnium, suposarà "un retrocés de llibertats sense precedents per a qualsevol activista". Així, Cuixart demana que la sentència no suposi "cap fre", sinó que aposta per donar una resposta per resoldre de manera "democràtica" el conflicte.

"Des de la presó també hi haurem de donar resposta, mantenint la resolució democràtica del conflicte com a prioritat, des de la lluita no-violenta i els grans consensos", afirma Cuixart en una  carta enviada als socis de l'entitat cultural. En aquest sentit, demana "fugir del debat estèril entre diàleg o confrontació", perquè considera que "evidenciar la manca de voluntat d'entesa de l'Estat forma part de l'estratègia de confrontació" i assegura que "no suposa cap renúncia". 

Cuixart afirma que els fets de la tardor del 2017 van suposar un aprenentatge "excepcional" i torna a apel·lar al "Ho tornarem a fer", que va pronunciar al Tribunal Suprem. "Estem obligats a continuar protestant perquè els nostres fills també puguin fer-ho en el futur. Ara ja sabem que les amenaces de presó no seran mai més un topall per a les nostres aspiracions nacionals", defensa. 

Jordi Cuixart: “Qui pensi que trobarem una solució sense el PSC, s’equivoca”

Més continguts de