Política 09/06/2015

De Guindos assegura que "ha decrescut molt l'interès" pel procés a Catalunya

En una entrevista a TVE, el ministre d'Economia considera que "a la comunitat autònoma que millor li han anat les polítiques econòmiques de l'administració central és a Catalunya"

M.f.f.
1 min
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, aquest divendres a la roda de premsa posterior al consell de ministres / EFE

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, considera que, tot i ja haver passat les eleccions autonòmiques i municipals del 24 de maig i encaminar-nos cap a la següent cita del 27-S, el debat sobre el procés a Catalunya no es reactivarà. Així ho ha assegurat en una entrevista a TVE, en què ha assegurat que "ha decrescut molt l'interès" en el món econòmic pel procés perquè "en aquests moments tothom sap que l'escenari que va bé als catalans és que Catalunya continuï dins d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha reivindicat, en la línia del que habitualment també fa el ministre d'Hisenda, Cristóbal Monstoro, que "a la comunitat autònoma que millor li han anat les polítiques econòmiques de l'administració central és a Catalunya".

De Guindos assenyala que sempre que visita Barcelona recorda als empresaris que s'hi viu bé i que, si això és possible, és gràcies a l'administració central, "fonamental per garantir l'estabilitat". Preguntat sobre la possibilitat que els nous governs autonòmics creïn impostos propis o els augmentin per tenir més independència de l'Estat, el ministre d'Economia ha insistit que avui en dia, per a moltes comunitats, "la font única de finançament és el Tresor" espanyol.

stats