ACTUALITAT POLÍTICA

Els ecosocialistes volen conèixer els detalls del pla de viabilitat

Iniciativa critica la "manca de rigor, claredat i transparència" en el pla de viabilitat del Govern

Camats ha anunciat que demanaran la compareixença de Recoder i Puig al Parlament perquè justifiquin la supressió de la limitació dels 80 km/h

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha criticat aquesta tarda "l'alarmisme en els comptes de la Generalitat" sembrat primer per Artur Mas, després pel conseller de Salut, Boi Ruiz, instant a contractar una mútua privada, pel portaveu del Govern, Francesc Homs, en anunciar un crèdit per "salvar Spanair" la setmana passada, i avui pel president del portaveu del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, en posar en dubte la capacitat de pagar les nòmines dels empleats públics. Pels ecosocialistes, aquesta és "una excusa que serveix a CiU per plantejar retallades en polítiques socials". En aquest sentit també ha lamentat que el Parlament no conegui els detalls del pla de viabilitat que Mas ha presentat a Madrid i ha criticat la "manca de rigor, claredat i transparència" respecte les finances de la Generalitat.


Per altra banda, Camats també ha criticat la supressió de la limitació dels 80 quilòmetres per hora, "una mesura que funciona", tal com, de forma matisada, han reconegut el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i d'Interior, Felip Puig. Per aquest motiu, ICV-EUiA demanarà la compareixença d'ambdós al Parlament i ha lamentat que CiU no permeti que "la realitat li esptalli el compliment del programa".


Igualment, la dirigent ecosocialista ha demanat al Govern "agilitzar les disposicions que permetin el nomenament d'un nou director amb el màxim de consens". També ha anunciat que la seva formació presentarà una resolució de suport a les mobilitzacions al nord d'Àfrica en favor de la democràcia.