Política 09/06/2014

El govern espanyol pressiona Duran perquè voti 'sí' al relleu monàrquic

El ministre Ruiz-Gallardón demana a CiU que aparqui els "pretextos de caràcter polític-territorial"

Europa Press
1 min
El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, durant l'aprovació de la llei orgànica que regula l'abdicació. EFE

MadridEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha demanat a "algunes" forces nacionalistes –en referència a CiU– que no esgrimeixen pretextos de "caràcter polític-territorial" per no participar "de manera activa amb un vot positiu" en el procés de successió a la Corona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tots els partits polítics, al marge de quins siguin els seus idearis, haurien de tenir especial respecte institucional", ha subratllat.

Sobre la possible dimissió de Josep Antoni Duran i Lleida com a secretari general de CiU, Gallardón ha afirmat que no ha sentit cap declaració del líder d'Unió en aquest sentit i ha considerat "prudent" esperar que es produeixi "una manifestació de voluntat per part seva".

En referència a l'abstenció de CiU a l'abdicació del rei Joan Carles, el ministre ha dit que, des del seu punt de vista, no haurien de servir com a pretext els "plantejaments de caràcter polític territorial com el que estan fent algunes forces nacionalistes per no participar de forma activa amb un vot positiu en allò que, en definitiva, és la consolidació institucional d'un procés de successió" que està previst a la Constitució, la qual va ser democràticament aprovada pels espanyols i "a tots ens obliga".

Gallardón ha fet aquestes declaracions als mitjans després de participar a la inauguració de la trobada Justícia Amigable organitzada per la Fundació Legalitas i el ministeri de Justícia, on ha desgranat les actuacions del seu departament per fer més accessibles i menys hostils els tribunals als menors d'edat.

stats