Publicitat
Publicitat

Vot negatiu a les consultes

Duran i Lleida revela que la vicepresidenta Joana Ortega ha votat contra la independència

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha votat 'no' a la consulta d'ahir diumenge, segons ha explicat el secretari general de CiU, Josep A. Duran i Lleida, en un programa de TVE

Gairebé tots els consellers del Govern han votat a les consultes sobiranistes, però no tots han votat el mateix. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, hi hauria votat en contra, segons ha revelat Duran en una entrevista a TVE. El líder d'Unió no va anar ni tan sols a votar, com el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí. En canvi, Ortega va optar finalment per fer-ho, però en un sentit oposat al que va exercir el president de la Generalitat, Artur Mas, que va votar-hi a favor.

La majoria de consellers d'Unió o no han votat o ho han fet en contra, cosa que obre una clara escletxa dins el Govern, ja que la majoria de consellers de CDC han votat i han votat favorablement a la independència. També l'actual director general d'Universitats, Antoni Castellà, líder del sector sobiranista d'Unió, va votar a favor de la independència. Ni al Govern ni a Unió hi ha el mateix criteri sobre aquesta qüestió.

Duran ha destacat la "participació notable" a la consulta barcelonina si es tenen en compte els “mitjans escassos” amb què comptaven els organitzadors. El líder d'Unió ha dit que el partit “ha de ser molt conscient, i ho és, i ho sóc personalment, que a Catalunya el tema de la independència en els darrers temps ha agafat més embalum”. Per Duran “això és innegable” i “en bona part justifica l'èxit de participació”, però el fet de no ignorar l'èxit de les consultes no significa que s'hagi d'apostar per la independència.

21D

Etiquetes

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT