ALTO EL FOC D'ETA

La reacció del portaveu de CiU a Madrid

Duran veu l'alto el foc com "el pas més important" que ha fet mai ETA, tot i que és "insuficient"

El líder d'UDC creu que seria "negar l'evidència" restar importància al comunicat emès per l'organització armada. "Alguna cosa s'està movent", constata

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, considera que l'alto el foc d'ETA anunciat aquest dilluns és "un pas important però no és el pas definitiu" perquè, segons ha dit, "continuen posant i exigint condicions". Duran s'ha mostrat prudent però al mateix temps ha dit que no s'hi ha de ser "insensible".

El líder d'UDC ha afegit que ara caldrà veure l'evolució de les propostes que ha fet l'organització terrorista perquè, segons ha admès, "alguna cosa s'està movent". "És obvi que és un pas, el més important que ha fet la banda, i per tant negar que hi ha uns fets nous seria negar l'evidència", ha concretat.

No obstant, s'ha mostrat prudent davant l'alto el foc anunciat i considera que "encara és insuficient i cal assumir-lo amb molta prudència per veure'n l'evolució". "Espero i desitjo que si parlen d'un alto el foc definitiu, s'acabi d'una vegada per totes l'extermini que estan fent a l'empresariat basc" ha subratllat el líder d'UDC. I ha recordat que "ETA ha de saber que l'estat democràtic no li pot acceptar cap condició", ha sentenciat.

Més continguts de