POLÍTICA
Política 03/04/2012

ERC veu els pressupostos "indefensables per a qualsevol que defensi els interessos de Catalunya"

Alfred Bosch considera que són els pitjors comptes des de la restauració de la democràcia

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu d'ERC-RCat-Catalunya Sí al Congrés, Alfred Bosch, ha considerat que els pressupostos de l'estat que ha presentat aquest dimarts el ministre Cristóbal Montoro "són indefensables per a qualsevol que defensi els interessos" de Catalunya. En un comunicat, Bosch ha alertat que Catalunya està davant els "pitjors pressupostos des de la restauració de la democràcia, per no mirar més endarrere", perquè incompleixen amb el que estableix l'Estatut, llei orgànica espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Se'ns estan rifant amb els diners de la disposició addicional tercera" de l'Estatut, ha deplorat Bosch, que ha diu que els comptes "en termes generals no convencen ningú, ni l'opinió financera internacional, que és a qui van destinats, ni molt menys als ciutadans, que veuen com només es retalla i es retalla". Per ERC, el Govern espanyol ha prescindit dels incentius al creixement i ha optat per "uns pressupostos de destral i retallada, selectiva, però sobretot en la despesa social, en economia i competitivitat".

Missatge a CiU

Sense citar-la explícitament, Bosch ha alertat CiU que ERC "no entendria que cap partit que diu que defensa Catalunya donés suport a aquests pressupostos". També ha instat els que "parlen de pacte fiscal" a veure que "en aquests PGE no hi ha ni un gest a favor seu". Per això, ERC dóna per feta la seva esmena a la totalitat als comptes de l'estat.

stats