Política 14/07/2019

ERC es dispararia en una noves eleccions catalanes amb vuit o nou diputats més i el PSC passaria a ser la segona força

L'independentisme augmentaria la seva majoria, segons una enquesta d''El Periódico'

Ara
2 min
ERC es dispararia en una noves eleccions catalanes amb vuit o nou diputats més i el PSC passaria a ser la segona força

BarcelonaERC tornaria a guanyar les eleccions catalanes i amb una majoria encara més folgada, segons una enquesta elaborada pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a 'El Periódico'. Els republicans assolirien el 26,5% dels vots i es dispararien amb 40-41 escons (ara en tenen 32), mantenint la tendència a l'alça.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'enquesta, feta a gairebé 1.500 persones i abans del xoc entre JxCat i ERC per la Diputació de Barcelona, certifica un cop més la solidesa del bloc independentista, que reforçaria la seva majoria al Parlament amb una forquilla de 71-74 diputats, entre 1 i 4 més que ara. La suma d'ERC, JxCat i la CUP aconseguiria el 48,5% dels sufragis, un punt més que en les eleccions del 2017. En l'enquesta de febrer, prèvia a la vista al Tribunal Suprem, es quedava al 47%.

El PSC seria la força que més creixeria i 'saltaria' de la quarta a la segona posició, amb el 20% dels vots i 28-29 escons (ara en té 17). JxCat obtindria el 16,5% de les paperetes i només 24-25 diputats respecte dels 34 que té actualment, perquè un 17,2% dels seus votants passarien a ERC.

Pitjor escenari es presenta per a Ciutadans, que després de guanyar els comicis del 2017 baixaria fins a la quarta plaça amb només el 16,5% dels vots i 22-23 escons (ara en tenen 36). Serien 8,8 punts menys que en les últimes eleccions i cinc punts menys que fa cinc mesos. Només la meitat dels votants de Cs el 2017 repetirien avui el seu suport, i el 15,4% escollirien la papereta del PSC.

Catalunya en Comú - Podem es mantindria si fa no fa com ara, amb 8-9 escons, i la CUP duplicaria els resultats obtinguts el 21-D passant de 4 a 7 o 8 diputats. La caiguda de Cs donaria un bri d'oxigen al PP respecte al febrer, tot i que es quedaria amb 3-4 parlamentaris (avui en té 4). Vox es quedaria fora de la cambra catalana.

stats