Política 06/06/2013

ERC guanyaria les eleccions amb 40 diputats, segons una enquesta d''El Periódico'

El bloc sobiranista es reforça i sumaria fins a 94 dels 135 escons. CiU seria segona força, mentre el PSC segueix caient

Ara
1 min
Artur Mas, acompanyat en aquesta imatge per Oriol Junqueras i Pere Navarro, reclama un marge de dèficit del 2,1% per a Catalunya.

BarcelonaEl canvi de paradigma polític a Catalunya comença a esbossar un tauler de joc impensable fa pocs mesos. Segons una enquesta d''El Periódico', ERC faria el 'sorpasso' a CiU i guanyaria les eleccions amb 39 o 40 diputats, mentre que la federació nacionalista es desplomaria 15 diputats més, fins a quedar-se amb 34 o 35. Seria la primera vegada que la federació nacionalista no guanyaria en escons unes eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'escenari que dibuixa aquesta enquesta de GESOP per a El Periódico', a la qual han respost 800 ciutadans, esdevindria un autèntic terratrèmol polític que evidenciaria la tendència a l'enfortiment del bloc sobiranista. CiU i ERC sumen ara 71 diputats, i, segons el sondeig, podrien arribar als 75.

Més sobiranisme; menys unionisme

Així, el PSC seguiria baixant, fins als 16 o 17 diputats, molt poc per davant d'ICV, l'altra sorpresa de l'enquesta. Els quatre partits que van votar la declaració de sobirania (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP) podrien arribar a obtenir fins a 94 diputats, per damunt dels 87 actuals. En canvi, pronostica, escó amunt o escó avall, un triple empat entre les forces unionistes: el PSC 16 o 17, el PP 13 o 14 i C's 12 o 13. La CUP mantindria els seus 3 diputats actuals.

stats