Publicitat
Publicitat

El govern espanyol manifesta la seva preocupació per una possible victòria de Bildu a Euskadi

La vicepresidenta Sáenz de Santamaría diu que a l'executiu el preocuparia "moltíssim" que en les pròximes eleccions basques, convocades per al 21 d'octubre, guanyés un projecte independentista com el de Bildu

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reconegut aquest dimecres que a l'executiu el preocuparia "moltíssim" que en les pròximes eleccions basques, convocades per al 21 d'octubre, guanyés un projecte independentista com el de Bildu.

Així ho ha manifestat la vicepresidenta en conversa informal amb els periodistes després de visitar les instal·lacions del BOE i en ser preguntada per la possibilitat que en els comicis bascos, que ahir va anticipar el lehendakari, Patxi López, venci una candidatura independentista. Segons Sáenz de Santamaría, aquesta possibilitat suposaria una inestabilitat política que, a més, se sumaria als problemes econòmics.

En opinió de la vicepresidenta, el millor per al País Basc és un projecte d'estabilitat perquè contribuiria a una confiança econòmica més gran.

Sobre la possibilitat que el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, avanci també els comicis a la seva comunitat perquè no hi hagi dues campanyes electorals seguides, la vicepresidenta ha deixat clar que no és una decisió que pugui prendre el govern central.

RE

Etiquetes

Més continguts de