Política 07/01/2020

D'Errejón a Arrimadas: les mostres de suport a Aina Vidal, protagonistes de la segona sessió d'investidura

La diputada dels comuns va anunciar que pateix un "càncer agressiu"

Cesc Maideu
2 min
La diputada d'En Comú Podem al Congrés Aina Vidal

BarcelonaDins el microcosmos de retrets, odi i faltes de respecte en què s'ha convertit el Congrés de Diputats, només un moment tendre, d'unió i consens s'ha colat en el guió de la segona sessió d'investidura. La diputada d'En Comú Podem Aina Vidal ha gaudit d'un homenatge majoritari de la cambra, on ha acudit per votar a favor de Pedro Sánchez tot i el càncer "molt agressiu" que ha anunciat públicament que pateix. La seva absència en la primera votació de diumenge va aixecar especulacions davant l'ajustat resultat que es preveia, i ella mateixa va voler aturar qualsevol tipus d'especulació explicant que pateix càncer: "un d'estrany, estès i agressiu". "El 7 no fallaré. Per res del món em perdria una investidura que serà molt més que una votació", avançava ja aleshores. Les xarxes socials es van bolcar immediatament en la diputada dels comuns, de la mateixa manera que ha fet aquest matí la majoria de l'hemicicle.

El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha sigut el primer a fer referència a la presència de la seva companya de grup. "Moltes gràcies, Aina, per ser aquí", ha dit mirant-la. Una onada d'aplaudiments ha omplert el Congrés. Tots els diputats, de tots els colors polítics excepte els de Vox, s'han aixecat i han aplaudit durant un minut. Només Santiago Abascal i els seus s'han quedat muts observant com Vidal agraïa el gest emocionada.

Les mostres de suport no s'han acabat aquí. El portaveu de Més País, Íñigo Errejón, ha començat la seva intervenció amb unes paraules en català en record de la situació de Vidal: "Aina, moltíssima força i tot el coratge, perquè aquesta lluita també la guanyaràs".

La portaveu de JxCat, Laura Borràs, tot i no adreçar-s'hi directament durant el discurs, li ha fet dos petons abans de pujar al faristol. D'altra banda, la diputada d'ERC Montse Bassa ha començat el seu parlament agraint a Vidal que hagi fet l'esforç d'acudir al Congrés: "Abans de tot, moltes gràcies, Aina, i una abraçada immensa".

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha sigut l'única dirigent de la dreta espanyola que ha donat ànims a la diputada dels comuns des de l'hemicicle. Li ha desitjat una "ràpida recuperació": "Ho superaràs i et recuperaràs".

Un cop Sánchez ha estat investit president, Iglesias ha regalat a Vidal un ram de flors mentre els diputats d'Unides Podem aixecaven els punys i s'unien en un sol clam: "Sí, es pot!"

stats