Política 13/02/2013

Només un dels 21 imputats per la trama Gürtel es va acollir a l'amnistia fiscal

La xifra, que no inclou Bárcenas, ha estat avançada per el ministre Montoro

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha anunciat aquest dimecres al Congrés que de les 21 persones imputades en la trama Gürtel, només una −a banda de l'extresorer del PP Luis Bárcenas− es va acollir a l'amnistia fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un debat a la cambra baixa, Montoro no ha donat noms i només ha dit que la persona que s'hi va acollir va regularitzar amb Hisenda un valor inferior a 3.500 euros ocults. El ministre avançava així el resultat de la petició d'informació sol·licitada a Hisenda pel jutge que instrueix el cas Gürtel a l'Audiència Nacional, Pablo Ruz. A més, d'aquests 21 imputats, set van presentar regulacions ordinàries i abans que s'iniciés el procés d'amnistia fiscal.

En resposta a una interpel·lació del PSOE sobre l'amnistia fiscal, ha insistit que el procés de blanqueig −que permetia regularitzar pagant només un 10% del total− excloïa els diners d'origen il·lícit i "no esborra delictes". I ha acusat, amb to arrogant, els socialistes de "construir un argument polític sobre una falsedat jurídica".

Per la seva banda, la portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez, ha tornat a demanar la dimissió de Montoro per permetre que els "defraudadors no puguin ser investigats".

stats